VaardigWerk nu ook in Deventer
17 mei 2023 08:50
VaardigWerk is een landelijk opererende full-service arbodienst die in 2008 is opgericht en waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Alphen aan den Rijn. Naast een vestiging in Poeldijk is er sinds januari 2023 ook een vestiging in Deventer; in Business Center A1, een modern bedrijfsverzamelgebouw aan de Keulenstraat.
Het team
Het team in Deventer bestaat uit Bernie Blom, Marta Dabrowska, Maaike van Proosdij, Rachel Bahoran en Daphne Pünt.
Bernie is operationeel manager, gecertificeerd register arbeidsdeskundige en gecertificeerd extern vertrouwenspersoon. Marta is senior casemanager en professional op het gebied van arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Maaike en Rachel zijn beiden casemanager en, net als de overige casemanagers van VaardigWerk, gecertificeerd en geregistreerd bij beroepsverenigingen. Daphne is arboverpleegkundige.
VaardigWerk beschikt in Deventer over een eigen spreekuurlocatie van waaruit Daphne werkzaam is. En omdat de organisatie over een landelijk netwerk van eigen bedrijfsartsen beschikt, zijn er rondom Deventer onder andere ook spreekuurlocaties in Zwolle, Apeldoorn, Arnhem en Amersfoort.
Staand van links naar rechts: Rachel, Daphne en Maaike. Zittend van links naar rechts: Marta en Bernie
Eigen bedrijfsartsen door samengaan met Laboritas
Het feit dat VaardigWerk zelf bedrijfsartsen in huis heeft is een belangrijk pluspunt ten opzichte van andere arbodiensten. In 2021 is er wat dat betreft een grote stap gemaakt doordat de arbodienst is samengegaan met Laboritas. Deze organisatie is ontstaan als bedrijfsartsencollectief, inspelend op een groot landelijk tekort aan bedrijfsartsen, arboverpleegkundigen, arbeidsdeskundigen en verzuimbegeleiders. Daarnaast is Laboritas ook een gecertificeerde arbodienst en opleider van bedrijfsartsen. Door het samengaan van beide organisaties is VaardigWerk/Laboritas een compacte organisatie geworden met de dienstverlening, de slagkracht en elke denkbare functie van een grote arbodienst. Omdat de organisatie alles onder één dak heeft, kan er heel snel geschakeld worden en kan er zowel qua preventie als verzuimbegeleiding een volledige invulling gegeven worden aan de dienstverlening. Daarbij onderscheidt VaardigWerk zich van de grote arbodiensten doordat er via een persoonlijke en klantgerichte aanpak maatwerk geleverd wordt.
Binnen de arbodienstverlening worden in het algemeen veel zaken telefonisch en op afstand geregeld. Daarentegen vindt VaardigWerk het belangrijk om de afstand tussen de klant en de organisatie zo klein mogelijk te houden. Dit wordt gerealiseerd door goed op de hoogte te zijn van het soort bedrijf waarmee samengewerkt wordt, de cultuur te ervaren en te weten wat er in de regio van de klant speelt. Een werkgever die bij VaardigWerk de arbodienstverlening afneemt, krijgt dan ook een vaste casemanager als aanspreekpunt.
Positieve gezondheid en partnership
VaardigWerk staat voor Positieve gezondheid, een gedachtegoed waarvan voormalig huisarts Machteld Huber de grondlegger is, en partnership. Dat houdt in dat er samen met de werkgever en de werknemer ingezet wordt op preventie en het vermogen om als werknemer, maar vooral als individu, om te gaan met psychische, fysieke en sociale levensuitdagingen. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen en/of de ziekte zelf. Hierin is een centrale rol weggelegd voor de werknemer, want die heeft tenslotte de regie over de eigen gezondheid.
Omdat VaardigWerk ernaar streeft om iedereen die kan werken, te laten participeren binnen het arbeidsproces, kijken de bedrijfsartsen en arboverpleegkundigen bij verzuim dan ook verder dan de aandoening of kwaal en leggen ze de nadruk op wat werknemers wél kunnen binnen de organisatie.
Samen met de werkgever zetten de arbospecialisten van VaardigWerk zich op flexibele wijze in voor minder uitval, snellere terugkeer en duurzame inzetbaarheid van werknemers. De casemanager, die zich altijd neutraal opstelt in de rol als adviseur, is daarbij de schakel tussen werkgever, werknemer en bedrijfsarts.
De verzuimbegeleiding valt samen met de Wet Verbetering Poortwachter, die gericht is op het terugdringen van het aantal werknemers dat (langdurig) verzuimt en buiten het arbeidsproces komt te staan. In het geval van verzuim neemt de casemanager van VaardigWerk contact op met de betreffende werknemer en legt uit wat er verwacht wordt tijdens de verzuimperiode en wat de rechten en plichten zijn. Daarbij wordt er niet medisch uitgevraagd, maar wordt er gekeken welke actie er ondernomen moet worden, want vanuit de wetgeving moet de bedrijfsarts de ene keer sneller ingeschakeld worden dan de andere keer. Naar aanleiding van dat gesprek adviseert de casemanager de werkgever in de te nemen stappen.
Casemanager bij VaardigWerk
Naast Maaike en Rachel is er in Deventer nog ruimte voor meer casemanagers.
Als jij je aangesproken voelt en denkt de aangewezen persoon te zijn om het team te versterken, dan kun je contact opnemen met Bernie. Je vindt alle informatie hiervoor in de afbeelding rechts.
En ondernemers in Oost-Nederland die gebruik willen maken van de diensten van VaardigWerk, kunnen uiteraard via dezelfde gegevens contact opnemen.
Bernie Blom
b.blom@vaardigwerk.nl
06-20514693
Tekst: Leo Singor
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.