Tot 1 april 2024 gaan wij soepel om met voorwaarde saneringsakkoord
4 september 2023 14:00
Bent u ondernemer en lukt het u niet uw belastingschuld en andere schulden te betalen? Dan kunt u misschien een saneringsakkoord sluiten. Dat wil zeggen dat u met al uw schuldeisers afspreekt dat u maar een deel van uw schulden betaalt. Vanwege de coronacrisis gingen wij soepeler om met 1 van onze voorwaarden om mee te werken aan een saneringsakkoord. Dat blijven wij doen tot 1 april 2024.
Normaal geldt de voorwaarde dat wij ten minste het dubbele uitkeringspercentage ontvangen als u uw andere schuldeisers aanbiedt. Maar tot 1 april 2024 nemen wij genoegen met ten minste hetzelfde uitkeringspercentage. Wij raden u daarom aan vóór die datum met uw schuldeisers in gesprek te gaan over een saneringsakkoord. Want dan is de kans groter dat uw schuldeisers hieraan willen meewerken.
Saneringsakkoord sluiten
Bent u een zzp’er? Of is uw onderneming een rechtspersoon (bijvoorbeeld een naamloze vennootschap, besloten vennootschap of stichting)? Dat maakt uit voor de manier waarop u een saneringsakkoord sluit.
U bent zzp’er
Neem contact op met uw gemeente. Die kan voor u een minnelijk schuldsaneringstraject opstarten.
Lees meer bij Ik kan mijn schulden niet betalen en Hoe werkt minnelijke schuldsanering?.
Uw onderneming is een rechtspersoon
U moet zelf een saneringsakkoord regelen met uw schuldeisers. Voldoet u aan de voorwaarden en gaan al uw schuldeisers akkoord met uw betalingsvoorstel? Dan kunt u ons vragen een deel van uw belastingschuld kwijt te schelden. Dit doet u met het formulier Verzoek kwijtschelding van belasting en/of premie voor ondernemingen.
Lees meer bij Kwijtschelding van belasting voor ondernemers.
Niet alle schuldeisers akkoord, maar toch een schuldregeling?
Gaan niet alle schuldeisers akkoord met uw betalingsvoorstel? Dan kunt u toch nog een akkoord over een schuldregeling bereiken via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.