Strategische uitbreiding: Epurple lanceert nieuwe generatie AI-Chatbots

17 juli 2024 11:39

Strategische uitbreiding: Epurple lanceert nieuwe generatie AI-Chatbots

Online marketing groep Epurple kondigt een toename aan in de vraag naar op maat gemaakte AI-chatbots. Deze chatbots kunnen worden getraind op interne documentatie van klanten en customer support. Sinds de komst van ChatGPT is er een sterke trend zichtbaar. Gebruikers geven steeds vaker de voorkeur aan chatbots boven traditionele methoden, zoals het navigeren door websites om specifieke informatie te vinden.

Onder leiding van Epurple Technisch Directeur Jop Verhagen heeft Epurple een methode ontwikkeld om de frequentie van hallucinaties – onjuiste of verzonnen antwoorden door de AI – significant te verminderen. Dit gebeurt met behulp van slimme algoritmes en een methode genaamd Retrieval-Augmented Generation (RAG). Deze techniek combineert de kracht van grote taalmodellen zoals ChatGPT met een geavanceerd systeem dat relevante informatie uit databases en documentatie ophaalt. Hierdoor wordt de accuraatheid van de antwoorden verhoogd en de kans op foutieve informatie verlaagd.

Mark Wessel, Operationeel Directeur van Epurple, benadrukt het strategische belang van deze ontwikkeling: "Twee jaar geleden waren we als online marketingbureau de eerste die AI-toepassingen zoals ChatGPT naar Nederland haalde en bij onze klanten introduceerde. Sindsdien zijn de AI-ontwikkelingen razendsnel gegaan. Met onze eigen webontwikkelaars en AI-experts aan boord kunnen we klanten nu de zekerheid bieden dat onze innovatieve en op maat gemaakte AI-oplossingen, zoals chatbots, gebouwd en geïntegreerd worden met de meest geavanceerde technologieën. Dit geldt zowel voor hun websites als voor de onderliggende processen en bedrijfssystemen.”

Epurple wil bedrijven ondersteunen bij het bereiken van hun digitale ambities met op maat gemaakte oplossingen zoals AI-chatbots, websites, webshops en applicaties die doordachte functionaliteit met visuele harmonie combineren. De kracht van Purple Magic, de nieuwe divisie binnen de Epurple Groep, ligt in het samenbrengen van online marketing, webontwikkeling en AI-innovatie om klanten geïntegreerde oplossingen te bieden.

Volgens Verhagen ligt de focus van Purple Magic op het leveren van oplossingen die niet alleen geavanceerd, maar ook direct toepasbaar en gebruiksvriendelijk zijn voor klanten. “Onze AI-chatbots zijn bijvoorbeeld in staat om medewerkers van een bedrijf snel en efficiënt te helpen door vragen te beantwoorden over complexe interne documentatie en databases. Dit resulteert in een aanzienlijke tijdsbesparing en een vermindering van de kosten, omdat er minder personeel nodig is om nieuwe medewerkers te trainen.”

Onze AI-chatbots zijn bovendien uitermate geschikt als vervanging of toevoeging van supportdiensten. Ze kunnen gebruikersvragen beantwoorden en assisteren bij uiteenlopende verzoeken, waardoor bezoekers sneller geholpen worden en de gebruikerservaring verbetert. Dit vermindert niet alleen de werkdruk voor het supportteam, maar verhoogt ook de klanttevredenheid doordat vragen direct worden beantwoord.

Daarnaast helpt Purple Magic klanten bij de educatie over de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en biedt het inzicht in praktische tools om de onbekendheid en vaak weerstand tegen AI weg te nemen. Epurple wordt daarbij onder meer ondersteund door de overheid en De Innovatiebox, die beide de ontwikkeling van AI in Nederland naar een hoger niveau willen tillen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.