Sodexo doet mee aan De Bewuste Visweek

23 september 2024 13:54

Sodexo doet mee aan De Bewuste Visweek

Enige cateraar in Nederland die ASC & MSC gecertificeerd is

Sodexo doet mee aan de 12e editie van De Bewuste Visweek (23 t/m 29 september 2024) die wordt georganiseerd door de keurmerken ASC (Aquaculture Stewardship Council) en MSC (Marine Stewardship Council). Sodexo is de enige Nederlandse cateraar die ASC- & MSC- gecertificeerd is. Tijdens de Bewuste Visweek vragen 143 Sodexo restaurants aandacht voor het belang van kiezen voor duurzame vis. 

Nils Kroon, Commercial Outreach Officer MSC Nederland“Wij zijn trots op Sodexo als partner tijdens de Bewuste Visweek. Sodexo is de enige cateraar in Nederland die ASC- & MSC-gecertificeerd is, wat hen in een unieke positie brengt om consumenten bewust te maken dat je ook buitenshuis duurzame vis kunt eten. Deze samenwerking tussen Sodexo, ASC en MSC onderstreept de toewijding aan het bevorderen van duurzame visvangst en verantwoorde viskweek. De restaurants van Sodexo zijn een mooi platform en wij kijken ernaar uit om samen een positieve duurzame impact te blijven maken.”

Sinds 2023 staat in de Sodexo restaurants uitsluitend duurzame vis op het menu. De Food & FM dienstverlener maakt hiervoor gebruik van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds Nederland. Met de ondertekening van een World Oceans Deal in 2023 heeft Sodexo zich hieraan gecommitteerd. 

Britt Hekerman, projectmanager Duurzaamheid Sodexo Nederland: “De Bewuste Visweek past helemaal bij onze aansluiting bij de World Oceans Deal, wat betekent dat we alleen nog duurzame vis op ons menu hebben. In De Bewuste Visweek vragen we samen met ASC en MSC nog eens extra aandacht voor de keuze voor duurzame vis in onze restaurants.”

De Bewuste Visweek is een initiatief van ASC en MSC, die ze – samen met verschillende partners − in de week van 23 t/m 29 september 2024 voor de 12e keer organiseren. Ze zetten zich in voor de verduurzaming van de wereldwijde viskweek en -vangst. Door producten met het ASC- of MSC-keurmerk te kiezen, help je oceanen, meren en rivieren te beschermen. Tijdens de Bewuste Visweek zorgen beide keurmerken voor extra bewustwording rondom duurzame vis en zeevruchten. En zo zorgen we samen voor een positieve impact op de planeet en het leven in zee.   

In Nederland verzorgt Sodexo met circa 2.200 medewerkers het volledige scala aan duurzame food- en facilitaire diensten voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen en offshore-installaties. Van catering, hospitality services, onderhoud en schoonmaak tot aan integraal facility management. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.