Sligro: Eerlijk, heerlijk en echt Ernems

12 april 2022 14:13

Sligro:  Eerlijk, heerlijk en echt Ernems

Hij is geboren en getogen in Arnhem en heeft zijn leven lang al in de horeca en in de wijnhandel gewerkt. Raymond Clements kent dan ook bijna alle horecaondernemers van onze mooie stad. En daarbuiten. Want Sligro, waar hij sinds 2007 de scepter zwaait, is een begrip in Arnhem. Al sinds 1982 toen Sligro Grofa overnam. In 1992 was, in een nieuw pand aan de Driepoortenweg, de overname van Wundering een feit.

Raymond doelt daarmee op de functie die Sligro als totaalleverancier vervult. Met 51 vestigingen in Nederland, plus 9 bezorgcentra, zet Sligro dan ook een stevige stempel op de markt van de horecagroothandels. Het marktaandeel ligt op ruim 24 procent, waarmee Sligro marktleider is. Raymond: “Dat maakt dat we als partner voor de foodprofessional ook altijd maatwerk kunnen leveren. We denken mee met de ondernemer, helpen hem besparen, leveren tijdbesparende concepten aan en tegelijkertijd zorgen we dat de ondernemer de kwaliteit en de service aan zijn gasten hoog kan houden.”

Ontvangst

Hij neemt ons dan mee op een rondleiding door de vernieuwde Arnhemse vestiging op de Driepoortenweg. De nu lopende verbouwing is bijna afgerond. De vestiging wordt volledig verbouwd. Sligro is hiermee klaar voor de toekomst op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Ook is Sligro zo ingericht dat zij de klant nog beter van dienst kan zijn. En dat begint al bij de ontvangst, waar Heidi en Marjolein bij de receptiebalie elke klant vrolijk gedag zeggen. Raymond raakt vervolgens aan de praat met vaste klant Tobias Haagsma van Brasserie De Boerderij om even bij te praten.

We starten in een mooie ruime afdeling met koffie en thee en lopen door naar een afdeling waar verse noten gebrand worden. Buiten beleving geeft dit de klant ook de mogelijkheid voor hun eigen melange te creëren. En iets verderop is het weer raak. Johan, die de grote wijnafdeling runt, staat graag met een glaasje klaar om zijn klanten te helpen bij het selecteren van de juiste wijnen. Iedereen in Arnhem kent inmiddels Johan en zijn fenomenale kennis van wijnen, en door hem ‘opgehouden’ worden is geen straf, integendeel. Daar maak je graag even tijd voor.

Versafdelingen

We verlaten de wijnafdeling en lopen langs de grootverpakkingen bier en frisdranken en verpakkingsmaterialen. Van daaruit naar de kaasafdeling, bakkerij, visafdeling, de slager de poelier, en de groenteafdeling. Allemaal met dagverse en heerlijke producten. Dagelijks verse vis, schaal- en schelpdieren zijn ruim op voorraad voor de vele horecaklanten maar ook voor de hobbykoks die de Sligro weten te vinden. Halverwege valt het oog van de fotograaf op een rijpingskast bij de slagerij waar op verzoek van horecaklanten vlees ‘afgehangen’ kan worden voor 20 tot 30 dagen. Deze ‘dry-aged’ vleesstukken zijn in verschillende restaurants in de regio verkrijgbaar.

Iets verderop staat de proeftuin van Sligro. De proeftuin wordt gebruikt om klanten te helpen met concepten of inspireren voor een nieuwe menukaart. Tevens zal er als alles weer mogelijk is de proeftuinkok dagelijks in zijn Proeftuin aan het koken zijn en de mensen graag laat proeven van zijn nieuwe recepten. Want de klant inspireren, dat is toch het mooiste wat je kunt doen?

Eerlijk & Heerlijk

Dan gaan we even zitten in het nieuwe rustpunt, mooi omgeven door groen en midden tussen de koffiebonen, wat een beleving! Dit rustpunt is een plek, waar menig ondernemer ook even komt koffie drinken. Sligro heeft meer dan 18 merken koffie om uit te kiezen, om een voorbeeld van het brede assortiment te geven. Raymond zoomt dan in op het concept Eerlijk & Heerlijk. De hoofdpijlers van dit concept zijn biologisch, fairtrade, duurzaam en streekproduct. “Op deze manier kunnen we een zo breed mogelijke keuze in verantwoorde producten aanbieden die, waar mogelijk, worden ondersteund door onafhankelijke keurmerken”, legt Raymond uit. “Dit is onze manier om met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen om te gaan.” Tevens zijn er binnen Sligro meer dan 100 exclusieve merken waardoor de klant optimaal kan profiteren van de kwaliteit wat er van ons verwacht wordt en de goede prijs door een optimale inkoop.

Gestegen omzet

Sligro, die in 1935 in het Brabantse Veghel werd opgericht, heeft met haar klantgerichte formule een gouden greep gedaan, getuige de jaarlijkse groei van het marktaandeel en de vele aanvragen van nieuwe klanten. Raymond: “Als je als horecaondernemer moet verminderen omdat de markt veranderd is, is het belangrijk dat je je kwaliteit en je service hoog blijft houden. Daar helpen wij de ondernemer mee. En met succes, blijkt. Want niet alleen onze omzet moet stijgen, maar die van onze klanten ook. En daar doen we het voor.”

“Wil je als ondernemer deze mooie vernieuwde vestiging ook komen bekijken dan kan dat natuurlijk, je bent van harte welkom!” «

Sligro Arnhem
Driepoortenweg 14
6827 BR Arnhem
Telefoon 026 - 362 91 36
www.sligro.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.