Shell en Novastar investeren $9m in SolarNow

19 december 2017 11:29

Shell en Novastar investeren $9m in SolarNow

Het Nederlandse SolarNow B.V. heeft vandaag met succes voor $9 miljoen aan nieuwe aandelen uitgegeven. De kapitaalinjectie stelt het bedrijf in staat haar distributie in Oeganda en Kenia op te schalen en uit te breiden naar nieuwe markten. Onder de investeerders zijn Novastar en Shell.

 

SolarNow verkoopt en installeert hoogwaardige en op maat gemaakte zonne-energie systemen bedoeld voor huishoudelijk en productief gebruik. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan elektrische apparaten aan in Oost Afrika, inclusief lampen, televisies, koelkasten en waterpompen.

Met 55 filialen (850 werknemers) werden tot op heden zo’n 25,000 klanten bediend, waaronder scholen, ziekenhuizen en bedrijven in Oeganda en Kenia. Met zo’n 1,400 installaties (>$1 miljoen) per maand is SolarNow een van de eerste bedrijven in deze sector die operationeel winstgevend zijn.

“Met deze investering kunnen wij ons marktaandeel vergroten in bestaande markten, en groeien in nieuwe markten in Oost en West Afrika", zegt Willem Nolens, SolarNow’s oprichter en CEO. “De investering maakt het ook mogelijk om ons aanbod aan productieve toepassingen te vergroten, waarmee wij duurzaam

bijdragen aan broodnodige schaalvergroting van boeren en ondernemers op het platteland."

Novastar Ventures uit Nairobi, Kenia, heeft deze ronde haar aandeel vergroot. Novastar’s directeur Andrew Carruthers legt dit uit: “Vanaf het moment dat wij investeerden, drie jaar terug, heeft het management niet alleen laten zien dat het bedrijfsmodel klopt, maar ook dat met een efficiënte implementatie gezonde marges gehaald kunnen worden. We zijn blij te zien dat het bedrijf ondanks de sterke groei gefocust blijft op kwaliteit en klanttevredenheid. Meer dan 40% van de nieuwe klanten worden aangebracht door bestaande klanten.” Ook Shell investeert in SolarNow.

“Wij zijn onder de indruk van het talent en de ervaring van het SolarNow team. Zij hebben een mooi bedrijf opgezet met een aantrekkelijk, modulair productaanbod”, zegt Brian Davis, Vice President, Integrated Energy Solutions voor New Energies bij Shell. “Wij geloven dat decentrale oplossingen een belangrijke rol zullen gaan spelen in het aanbod van productieve energie aan huishoudens en bedrijven die geen of slechte toegang hebben tot het elektriciteitsnetwerk. Deze investering is een belangrijke toevoeging aan onze Energy Access portefeuille en wij zien ernaar uit om bij te dragen aan de groei.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.