Samen koken in het Nederlands Openluchtmuseum
12 september 2023 08:30
Burendag in het teken van Koken voor elkaar
Op zaterdag 23 september 2023 -Burendag- staat het Openluchtmuseum in het teken van samen koken. Onder de noemer Koken voor elkaar steken thuiskoks van de Stichting Thuisgekookt de handen uit de mouwen om hapjes te bereiden voor bezoekers van het Openluchtmuseum en te vertellen over hun ervaringen als thuiskok. Dit event sluit aan op het jaarthema Zorg voor elkaar waar we deze zomer met onze bezoeker in gesprek zijn over hoe we voor elkaar zorgen, als samenleving maar ook als individu.
Koken voor elkaar #kokenvoorelkaar
Meer dan 60 thuiskoks van de Stichting Thuisgekookt gaan op onze locaties Varik, Molukse Barak en Hoogmade koken, begeleid door onze eigen museumpresentatoren. Centrale hub van de dag is het Picknickplein en Loods Goes. Hier krijgen de thuiskoks een masterclass van onze eigen chefkok Johan Meurs. Aan de hand van een mysterybox maken de thuiskoks ter plekke lekkere hapjes waar de museumbezoekers van mogen proeven.
De presentatie op het Picknickplein is in handen van een ambassadeur van de Stichting Thuisgekookt. Het event duurt de hele dag, thuiskoks zullen van ongeveer 10.30 tot 16.30 uur koken voor bezoekers. Op drie momenten is er een uitdeelmoment op het Picknickplein.
Zorg voor elkaar
Deze zomer staat in het Openluchtmuseum het thema Zorg voor elkaar centraal. Daarvan maakt ook het event Koken voor elkaar op 23 september deel uit. Naar wie gaat jouw zorg uit? Neem jij de mantelzorg voor een dierbare op je als dat nodig is? En wat als je zelf afhankelijk bent van zorg? Kook jij weleens wat extra om een bordje naar een eenzame buurvrouw te kunnen brengen? En wat kunnen we leren van Reizigers (woonwagenbewoners), hoe zorgen zij voor elkaar? Voor meer informatie over het jaarthema en de diverse activiteiten, klik hier.
Stichting Thuisgekookt
Verse maaltijden aan huis voor en door buurtgenoten. Stichting Thuisgekookt bemiddelt tussen buurtgenoten zodat er op buurtniveau voor elkaar gezorgd kan worden. Zo werkt de organisatie aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren. Daardoor wordt de buurt op micro- en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder en duurzamer. En natuurlijk gezelliger! Er zijn momenteel meer dan 20.000 thuiskoks aangesloten en er worden via Stichting Thuisgekookt per jaar ruim 100.000 maaltijden gedeeld. Voor meer informatie klik hier.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.