Re-integreren via Stichting 2Switch

19 december 2022 13:08

Re-integreren via Stichting 2Switch

Wanneer je aan 2Switch denkt, dan denk je wellicht aan het kringloopbedrijf. En dat klopt, natuurlijk. Alleen, 2Switch is meer dan een kringloopbedrijf. We zijn een ontwikkelbedrijf. Een bedrijf dat de ontwikkeling en groei van haar medewerkers centraal heeft staan. Of dit nu medewerkers zijn die een vast contract hebben of medewerkers die komen voor het doorlopen van een individueel ontwikkeltraject.

Met onze 11 winkels, drie textielsorteercentra, een fietsenwerkplaats, een logistiek centrum en een klantcontactcentrum bedienen we al onze medewerkers. We zijn gevestigd in Overijssel, Gelderland en Limburg.

Ontwikkeltrajecten

Mensen kunnen bij ons werkend leren, of juist lerend werken. Niet alle mensen ontwikkelen zich even vanzelfsprekend. 2Switch biedt op maat gemaakte ontwikkeltrajecten aan waarbij mensen zowel werken als leren. We zorgen door middel van zinvol werk voor activering, advies, begeleiding en doorstroom. Het doel is mensen competentiegericht te ontwikkelen om de afstand richting arbeidsmarkt te verkleinen. Dit kan door middel van dagbesteding, beschutte werkplekken, leerwerktrajecten, praktijkwerkplekken met als doel het halen van een praktijkverklaring. Maar ook re-integratieplekken, voor mensen die bij hun reguliere werkgever zijn uitgevallen en op een goede manier, begeleid, terug willen komen.

Re-integratie

Re-integreren is belangrijk voor medewerkers die zijn uitgevallen. Maar ook voor werkgevers, die daardoor een arbeidskracht missen. Een goede re-integratieplek is daarom van belang. Dit bespoedigd de terugkeer van de medewerker. We bieden een grote diversiteit aan re-integratie plekken. Niet alleen in onze kringloopwinkels en het aanname magazijn, ook als chauffeurs of op ons klantcontactcentrum. Er is veel mogelijk. Bij 2Switch gaat het om maatwerk.

Goede begeleiding speelt een belangrijke rol in de terugkeer van de medewerker. We hebben medewerkers in dienst die (intern) opgeleid zijn in het begeleiden van mensen die willen terugkeren naar de arbeidsmarkt, naar hun vaste baan.
De kringloop en alle andere afdelingen zijn slechts een middel om hierin te faciliteren. Onze medewerkers en de mensen zelf zijn de drijvende kracht.

Robert Frantzen, Manager Retail: “Met ruimte, rust en een goede begeleiding komen we tot groei en ontwikkeling van mensen. Ontwikkelen is de kern, dit wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons werk.”

2Switch heeft een eigen begeleidingsmethodiek waardoor de groeiprocessen van de mensen vastgelegd, gemonitord en opgevolgd. Daarnaast hebben we medewerkers in dienst die geschoold zijn in het voeren van professionele gesprekken en het begeleiden op de werkvloer.

Onze missie

Onze missie is dat we ons inzetten, samen met partners, voor een betere samenleving. Dit doen wij door hergebruik van goederen en grondstoffen te bevorderen en door mensen met een ondersteuningsbehoefte te ontwikkelen in een stap naar werk. 2Switch, blijvend waardevol!’

Wanneer we naar onze cijfers kijken over 2021 zien we dat we onze missie nastreven. In 2021 had 2Switch 644 medewerkers in dienst. De instroom was 459 medewerkers en de uitstroom is hier aan gelijk. Deze in- en uitstroom zijn de mensen waarvoor we het doen. Hier vallen onze re-integratie medewerkers onder, onze praktijkwerkplekken en alle andere trajecten.

Wij kunnen u helpen bij het re-integreren van medewerkers die langdurig zijn uitgevallen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met onze filiaalleider van de winkel in Arnhem, Michael Edenburg via 06 1295 6937 of via m.edenburg@2switch.nl. «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.