Ravelijnlezing: The Future of Food

17 mei 2018 12:25

Ravelijnlezing: The Future of Food

Wat krijgen we over tien jaar op ons bord? De 10e Ravelijnlezing in Theater De Maagd te Bergen op Zoom heeft als thema ‘The future of food’. Technologische ontwikkelingen als blockchain en big data hebben een grote invloed op ons voedselsysteem.

In combinatie met consumententrends zullen we continu moeten inspelen op een wereld die steeds sneller verandert. Ons voedselsysteem zal er over tien jaar totaal anders uit zien. Alle verhoudingen binnen de keten - van boer tot bord - zullen opnieuw worden bepaald. Die ingrijpende veranderingen bieden de provincie Noord-Brabant en in het bijzonder West-Brabant grote kansen. De agrofood sector is een van de grootste sectoren in de regio en door de verbinding met de topsectoren logistiek, maintenance en biobased economy kan de provincie Noord-Brabant een van de koplopers worden in deze nieuwe wereld.

[caption id="attachment_28855" align="aligncenter" width="323"] Keynote speaker Marije Vogelzang, food designer en creative inspirator[/caption]

 

Keynote speakers op de Ravelijnlezing zijn Marije Vogelzang (Food designer en creative inspirator), Inge Arents (Managing Director Flanders’ FOOD), Jan Mengelers (Voorzitter Raad van Bestuur TU Eindhoven) en Arthur Mol (Rector magnificus Wageningen Universiteit). Dagvoorzitter Petra Koenders (directeur Green Chemistry Campus) opent de Ravelijnlezing. Aansluitend is de businessavond van ProefMei in stadspaleis Het Markiezenhof. Dit sfeervolle decor is die avond dé gastronomische ontmoetingsplaats voor ondernemend en bestuurlijk West-Brabant, Zeeland en Vlaanderen.

www.ravelijnlezing.nl

[caption id="attachment_28866" align="aligncenter" width="636"] Napraten op de Grote Markt na de Ravelijnlezing van 2017.[/caption]

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.