Rabobank Arnhem en Omstreken is dichterbij dan ooit

16 december 2022 13:11

Rabobank Arnhem en Omstreken is dichterbij dan ooit

De handen ineen voor lokale initiatieven

Het nieuwe Rabo-kantoor aan de Velperweg in Arnhem werd vandaag officieel geopend door wethouder Nermina Kundić. Aansluitend was er een lunchsessie waarin directeur Astrid Huitink en andere afgevaardigden van Rabobank Arnhem en Omstreken met de wethouder én elkaar in gesprek gingen over belangrijke vraagstukken in deze regio. Met lokale initiatieven als voedseleducatie en gastlessen over financieel gezond leven, flexwoningen en duurzame bedrijventerreinen is Rabobank Arnhem en Omstreken dichterbij dan ooit.

Samen sta je sterker; dat weet de Rabobank al 125 jaar. Wat boeren in hun eentje niet lukten, kregen ze samen wél voor elkaar. Zo ontstond de coöperatieve Rabobank die via haar leden sterk in de samenleving verankerd is. Dat geldt zeker voor ledenraadslid en agrariër Karolien Hupkes. Zij maakt zich hard voor verbinding met de samenleving, het ondernemerschap en onderwijs. ‘Door onder andere voorlichting op scholen wil ik het gat tussen stad en platteland en boer en burger verkleinen. Weten waar je voedsel vandaan komt en weten wat je eet zorgt voor meer besef en waardering.’ Wethouder Nermina Kundić knikt instemmend: ‘Als gemeente zijn wij het hier grondig mee eens. Daarom hechten wij er bijvoorbeeld veel waarde aan om kinderen te laten kennismaken met moestuinen.’

Rabo SmartBuilds

Elke tijd en generatie kent zijn eigen uitdagingen. Zo houdt de woningnood momenteel de gemoederen flink bezig. Rabobank wil samen met partners het woningtekort terugdringen met Rabo SmartBuilds: kwalitatief hoogstaande, permanente woningen op tijdelijke gronden. ‘De woningen die we plaatsen zijn innovatief, duurzaam en verplaatsbaar. Hierdoor is tijdelijke huisvesting op nieuwe locaties mogelijk’, legt Remco Boer, directeur Rabo SmartBuilds, uit.

Verduurzamen

Omdat het verduurzamen van ons leven en werk dé uitdaging van deze tijd is, helpt Rabobank Arnhem en Omstreken met het versterken en vergroenen van haar werkgebied. Dat doet de bank door samen met ondernemers en andere organisaties te werken aan Green Deals op industrieterreinen en door het verstrekken van leningen op het gebied van energietransitie. Verduurzaming is uiteraard hot, maar ook innovatie, groei en oplossingen waar iedereen van profiteert, zijn speerpunten van de bank. Zo geeft Romy Wieland, medewerker Dagelijkse Bankzaken, en haar collega’s zo’n 100 gastlessen per jaar omtrent financiële zelfredzaamheid.

Zorgeloos

Het initiatief Moedige Dialoog helpt mensen om weer zelfredzaam en financieel gezonder te worden. ‘Wij zijn de enige bank met een eigen preventieteam’, vertelt directeur Astrid Huitink trots. ‘Bij financiële stress kunnen we onze klanten proactief doorverwijzen naar lokale instanties.’ Als laatste wijst Astrid op de lancering van de Coöperatiekring. Deze is opgezet met behulp van de Rabobank om de kansengelijkheid voor schoolgaande kinderen te bevorderen. De Coöperatiekring bestaat uit een netwerk van betrokken inwoners uit de regio. Samen ondersteunen zij met een financiële bijdrage concrete projecten die bijdragen aan een kansrijk perspectief voor kinderen.

Voor de wereld van morgen

Het woord is tot slot aan de wethouder: ‘Ik wist dat deze Rabobank veel deed, maar als ik nu al die projecten op een rij zie, is dat echt indrukwekkend. Het is mooi om te zien dat Rabobank Arnhem en Omstreken samen met haar leden en andere partijen zich blijft inzetten voor een toekomstbestendige wereld.’

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.