Promotie tips die niet veel hoeven te kosten

21 oktober 2024 08:51

Promotie tips die niet veel hoeven te kosten

Je bedrijf promoten zonder een fortuin kwijt te zijn? In dit artikel delen we 6 betaalbare manieren om je bedrijf onder de aandacht te brengen.

1: Stickers bedrukken met je logo

Bij promotiemiddelen wordt niet snel aan stickers gedacht. Dat is zonde. Stickers bedrukken met logo is een goedkope, maar sterke manier om je bedrijf zichtbaar te maken. En ze zijn ook nog eens ontzettend veelzijdig. Want waar kun je geen stickers op plakken?

Denk aan grote stickers voor op ramen tot aan kleine stickers op rol voor je pakketjes of andere poststukken.

Ook stickers printen? Let er dan op dat je logo en eventuele contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn. Het gaat immers om je bedrijf onder de aandacht brengen.

2: Visitekaartjes uitdelen

Een klassiek promotiemiddel dat nog steeds erg krachtig is: visitekaartjes uitdelen. Visitekaartjes laten drukken is niet duur en je maakt er een professionele indruk mee. Zorg er daarom voor dat je altijd wat visitekaartjes bij je hebt om uit te delen. Bijvoorbeeld bij netwerkbijeenkomsten en beurzen, maar zeker ook bij informele ontmoetingen.

3: Posters ophangen

Nog een goede optie die budgetproof is: posters laten drukken en ophangen. Voorzie je poster van een krachtige boodschap. Posters met een speciale aanbieding zijn natuurlijk ook een goed idee.

Kies drukbezochte plekken om je posters op te hangen. Probeer hierbij ook even goed na te denken over waar jouw doelgroep vaak te vinden is.

4: Flyers uitdelen

Wil je er zeker van zijn dat mensen je boodschap bekijken? Deel dan flyers uit. Bijvoorbeeld op drukke locaties of bij evenementen. Flyers bezorgen in brievenbussen kan natuurlijk ook. Let hierbij wel op welke regels er in de gemeente gelden voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk (dit verschilt per gemeente).

5: Lokale media

Adverteren via kranten, radio en tv kan erg prijzig zijn. Gelukkig hebben lokale media vaak wel betaalbare opties. Naast standaard reclame, kun je ook een interview doen of een artikel over je bedrijf laten schrijven. Zo geef je je doelgroep de kans om je bedrijf beter te leren kennen en vergroot je het vertrouwen in jouw bedrijf.

6: Werk samen met andere bedrijven

Je bedrijf onder de aandacht brengen bij nieuwe klanten kan ook door met andere bedrijven samen te werken. Je kunt bijvoorbeeld elkaars flyers uitdelen. Of je organiseert een gezamenlijke aanbieding. Je kunt klanten bij een aankoop bij jouw bedrijf bijvoorbeeld een kortingscode geven voor het andere bedrijf, en andersom.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.