Prachtige natuur tuinen door Waco Groenvoorziening

3 juli 2023 12:58

Prachtige natuur tuinen door Waco Groenvoorziening

Waco Groenvoorzieningen is gevestigd in Westervoort en werkt met een gedreven club enthousiaste hoveniers voornamelijk rondom Arnhem, Oosterbeek, Wageningen en Nijmegen.

Prachtige tuinen worden aangelegd en onderhouden, maar ook voor het recht leggen van een tegel draaien zij hun hand niet om.

Projectvoorbeeld
Voor een particulier in Oosterbeek heeft WACO een prachtige natuurlijke tuin aan mogen leggen.

Na de oorlog zijn er twee lindebomen geplant in de tuin. Deze bomen stonden voorheen vrij in het gazon. Nu de tuin gerenoveerd werd, wilde de eigenaar er heel graag een verharding omheen. Zo kon er een zitje gecreëerd worden waar je kunt genieten van een uitzonderlijk uitzicht op de weilanden en Nijmegen. Voor de verharding is gekozen voor Achterhoeks Padvast. Dit is een waterdoorlatend granulaat wat niet belastend is voor de natuur en het wortelgestel van de boom.
De oude gebakken klinkers zijn hergebruikt en er is veel gebruik gemaakt van duurzame materialen. Er zit veel hoogteverschil in de tuin. De stuwwal en het dak van de gym is ingezaaid met Heem natuurontwikkeling. Met soorten die voorkomen in de omgeving zorgt dit voor een natuurlijke aansluiting met het aangrenzende landschap.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.