Pleisterplaats op hoog niveau

1 mei 2017 14:01

Pleisterplaats op hoog niveau

Tussen de vele formulerestaurants in het centrum van Arnhem is restaurant Perron 5 van Best Western Plus Hotel Haarhuis een prettige uitzondering: de kaart is culinair gevarieerd en op niveau, de gerechten zijn betaalbaar, het is zeer toegankelijk en vooral een gezellige plek waar de gasten nog met alle egards worden ontvangen.

“Na 15 jaar ellende vanwege de bouw van het Centraal Station Arnhem, is het gebied rondom het Stationsplein uitgegroeid tot een uitgaansgebied. Het is een go-area geworden. Vooral op de zaterdagavonden is het volle bak”, vertelt eigenaar Arjen de Vries. Knus en veilig, zo typeert Arjen zijn restaurant Perron 5. “Maar niet saai, het is voor veel mensen alsof ze thuiskomen. Hier kun je nog met elkaar in gesprek in een sfeervolle ambiance. Het heeft een internationale uitstraling maar de intieme sfeer is en blijft behouden.”

De gerechten worden zo veel mogelijk bereid met producten uit de stad en de streek. Dat geldt ook voor het ontbijtbuffet. De hotelgasten hebben de keuze uit maar liefst 80 producten. “Dat is veel, daarmee onderscheiden wij ons ook. Het is nu eenmaal zo dat het ontbijt als laatste in de gedachte van de gasten blijft zitten. We krijgen er altijd veel complimenten over.” De zuivel komt van de Zuivelboerderij IJsseloord, de wijn komt onder andere van Wijnkoperij Henri Bloem, de Sligro selecteert de overige producten op afkomst en Peeze verzorgt de koffie. “Ik maak zoveel mogelijk verbinding met de stad en de ondernemers hier. Binnenkort gaan we op het dak van het hotel zelf honing maken in samenwerking met de stadsimker. Daarnaast hebben we een speciaal filmdiner met bioscoop Pathé en organiseert Wijnkoperij Henri Bloem één keer per jaar een grote proeverij in het hotel. Volle bak is het dan.” De verbinding met de stad komt ook terug in de hotelkamers. “We hebben themakamers zoals de Openluchtmuseumkamer en een Burgers’ Zoo kamer. Daarnaast hangen in andere kamers iconische foto’s van de stad. Binnenkort openen we nog een themakamer, daar kan ik alleen nog niets over verklappen.”

Stilzitten en achterover leunen is niet Arjens sterkste karaktereigenschap. Eerder werden de kamers opgeknapt en kwam er een heerlijk terras voor de deur. “Het restaurant staat, maar het kan natuurlijk altijd beter. Binnenkort ga ik wat kleine aanpassingen doen zoals een houten vloer. Maar de sfeer blijft behouden hoor.”

Volgend jaar bestaat Haarhuis maar liefst 100 jaar. “Daar gaan we groots mee uitpakken op verschillende manieren. Hoe en wat is nog een verrassing, maar dat we uit gaan pakken is zeker. 100 jaar bestaan is in de hotelwereld een unicum waar we trots op zijn en dat zullen we uitdragen.” «

Hotel Haarhuis

www.hotelhaarhuis.nl

Tekst: Mathilde Lentjes / Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.