Ontwikkel medewerkers alleen op wat écht nodig is

19 juli 2024 08:51

Ontwikkel medewerkers alleen op wat écht nodig is

In een arbeidsmarkt die continu in ontwikkeling is moet je blijven investeren in je medewerkers. Maar hoe leer je werknemers nieuwe vaardigheden, als je ze eigenlijk niet kunt missen op de werkvloer? Dit kan met behulp van ‘valideren’. Hierbij ga je uit van bestaande werkervaring en vakvaardigheid en wordt hierop voortgebouwd bij het opleiden. Het voordeel is dat je minder tijd kwijt bent aan scholen en werknemers alleen leren wat écht nodig is. In het volwassenenonderwijs van mbo voor professionals hanteren we verschillende vormen van valideren.

De werkervaring en vakvaardigheid die werkenden al met zich meebrengen zijn het startpunt bij valideren. We wegen en waarderen deze kennis en ervaring en passen het onderwijs hierop aan. Mbo voor professionals biedt daarom flexibel onderwijs, maatwerktrajecten en we zorgen dat jouw medewerkers alleen ‘leren wat nodig is’. Voor werknemers heeft dit als voordeel dat ze op een laagdrempelige manier gestimuleerd en gemotiveerd worden om zich te ontwikkelen.

Verschillende manieren van valideren

Bij mbo voor professionals bieden we verschillende vormen van valideren; variërend van het verkrijgen van vrijstellingen tot het opleiden in de praktijk en daarbij kwalificeren op mbo-niveau. Samen met jou als werkgever kijken we wat het beste past bij jouw bedrijf en werknemers en welke mogelijkheden er zijn. Zo kunnen jouw werknemers heel gericht worden opgeleid en een volgende stap zetten in hun ontwikkeling.

Juist voor werknemers voor wie het niet vanzelfsprekend is om weer te gaan leren, kan valideren namelijk uitkomst bieden. Leren en ontwikkelen heeft vaak ook te maken met vertrouwen in het eigen kunnen. Omdat valideren uitgaat van de kennis en vaardigheden die iemand al heeft, geeft dit vertrouwen. En het maakt de stap om verder te ontwikkelen kleiner.

Meer weten over valideren?

Wil je meer weten over de verschillende manieren van valideren en de mogelijkheden voor jouw bedrijf en werknemers? De accountmanagers van mbo voor professionals vertellen je hier graag meer over. ROC Midden Nederland biedt met mbo voor professionals een breed aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden voor volwassenen in de regio Utrecht. Neem contact op. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.