Ontmoet de vrouwelijke ondernemers achter BellySisters

15 juli 2024 14:23

Ontmoet de vrouwelijke ondernemers achter BellySisters

We stellen je in dit artikel graag voor aan de twee bijzondere vrouwen achter BellySisters, een Alkmaars bedrijf gespecialiseerd in het maken van zwangerschapsbeeldjes. Een waardevolle herinnering voor vrouwen die zwanger zijn, zodat ze altijd kunnen terugdenken aan deze bijzondere tijd in hun leven en de kracht van het vrouwelijk lichaam.

De vrouwen achter BellySisters

De twee ondernemers achter BellySisters zijn Jacqueline van Schagen en Maaike Entius. Jacqueline is een gepassioneerde moeder van drie prachtige kinderen. Ze is een keukenprinses en gezelligheidsdier die naast een druk gezinsleven haar handen niet omdraait voor een paar culinaire hoogstandjes. Maar ook een onderneemster in hart en nieren. Ze kan zichzelf verliezen in een bordspel of karaokeavond. Ze wordt ook wel omschreven als een optimistische realist die pas echt gelukkig wordt van andermans geluk.

Voor BellySisters had Jacqueline haar eigen onderneming: De Geboortehulp. Ze gaf daar zwangerschapsbegeleiding, cursussen aan koppels en ze hielp zwangere vrouwen met mentale problemen. Toen ze een paar keer met stilgeboortes te maken kreeg in haar praktijk, ontstond het idee voor BellySisters. Jacqueline is een ster in het contact met mensen en allerlei zaken regelen en administratie doen, maar ze miste ervaring in marketing en social media. En daar kwam Maaike om de hoek kijken. Dat is namelijk waar Maaike juist heel goed in is, zij kent alle kneepjes van het social media-vak. De dames vullen elkaar dan ook perfect aan.

Maaike omschrijft zichzelf ook wel als een impulsieve chaoot die het liefst alles op haar eigen(wijze) manier doet. Een tikkeltje gek, maar altijd de vrolijke optimist die leeft in het moment en geniet van kleine dingen. Ze laat zich graag inspireren door verhalen van mensen, om zo elke dag een beetje wijzer te worden. Reislustig en nieuwsgierig met een passie voor fotografie waarbij haar kinderen Sev & Lio de show stelen. Maaike heeft inmiddels een derde kindje: Mex, een meisje.

Het gehele BellySisters team bestaat op dit moment uit 12 vrouwen. Naast Jacqueline en Maaike werken er nog 7 vrouwen in Alkmaar en 3 in hun tweede studio in Antwerpen (België).

Het zwangerschapsbeeldje

Bij de BellySisters kun je als zwangere vrouw terecht voor het maken van een 3D-beeldje van je zwangere buik. Hiermee vereeuwig je je zwangerschap en zoals Jacqueline en Maaike het zo mooi zeggen: “Geef jezelf een waardevolle herinnering voor het leven. Zodat je elk moment terug kan naar deze bijzondere tijd en de kracht van je lichaam weer voelt.”

De verschillende beeldjes

Naast een zwangerschapsbeeldje kun je ook kiezen voor een echobeeld, waarbij je zelf bepaalt in welke periode je het beeldje wilt laten maken. Dit is al mogelijk vanaf de 8e week van je zwangerschap.

Een andere bijzondere uitvoering van de beeldjes van de BellySisters is het moeder en kind beeldje. De meeste 3D-beeldjes worden gemaakt wanneer de baby nog veilig in de buik zit, maar het moeder en kind beeld vereeuwigd de pasgeboren baby op de borst van mama.

Helaas eindigt niet elke zwangerschap op een roze wolk. Met het herdenkingsbeeld kun je van deze verdrietige gebeurtenis een onvergetelijke tastbare herinnering laten maken. Een beeld dat kan helpen met het verwerken van dit verlies. Jacqueline, die ook doula is, heeft al meerdere ouders van sterrenkindjes geholpen: “Ik durf wel te zeggen dat van betekenis mogen zijn bij een stilgeboorte, voor mij het meest waardevolle is dat ik in dit werk kan en mag doen.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.