Om deze redenen zijn zonnepanelen voordelig voor jouw onderneming

23 augustus 2024 11:30

Om deze redenen zijn zonnepanelen voordelig voor jouw onderneming

Steeds meer particulieren en ondernemers schakelen de laatste jaren over naar zonnepanelen. Met deze energie-opwekker aan huis, ben je een stuk minder afhankelijk van energiemaatschappijen en energieprijzen, bovendien draag je een steentje bij aan een betere en gezondere aardbol. Helaas zijn zonnepanelen niet goedkoop. Voor veel ondernemers een reden om er toch niet aan te beginnen. Dit zijn de redenen waarom zonnepanelen wel voordelig kunnen zijn. Alvast een tip: kijk eens of jouw gemeente subsidie verstrekt voor de verduurzaming van jouw bedrijfspand.

Zonnepanelen als investering

Zonnepanelen zijn een investering. Stel, je gaat voor zonnepanelen van www.solarconcept.nl, vanaf dat moment kun je wanneer de zon schijnt je eigen energie opwekken. Het duurt ongeveer 7 jaar voordat je die investering gaat terugverdienen. Een langetermijninvestering dus, maar misschien levert het voor jou en je onderneming wel meer op dan je denkt.

Stijgende energieprijzen

De energieprijzen stijgen en het ziet er niet naar uit dat ze de komende jaren gaan dalen of dat de stijging zelfs maar gaat stabiliseren. Het is daarom dat het steeds voordeliger gaat worden om te kiezen voor zonnepanelen. Ervanuitgaande dat de energieprijzen blijven stijgen, zul je met jouw zonnepanelen uiteindelijk in minder dan die zeven jaar de boel terugverdient hebben. Zeker als je het slim speelt met het terugvorderen van je energie. Vanaf dat moment kun je winst gaan maken op jouw zonnepanelen.

Waardestijging bedrijfspand

Misschien is jouw bedrijf nog flink groeiende en heb je over een jaar of tien wel een nieuw pand nodig. Met zonnepanelen stijgt de waarde van jouw pand flink en kun je het ook voor meer geld doorverkopen aan de volgende eigenaar. Met dit in het achterhoofd heb je die zonnepanelen helemaal binnen een mum van tijd terugverdient.

Goed voor het imago

Tot slot is het ook gewoon goed voor het imago van jou en je onderneming om te laten zien dat jij bewust bezig bent met energie, de energietransitie en het klimaat. Zonnepanelen zijn de perfecte manier om dat te showen, ze zijn immers zichtbaar aan de buitenkant van het pand. Misschien een beetje fout om zo te denken, maar door zonnepanelen te installeren, kom je ook makkelijker over als een sympathiek bedrijf met hart voor de aarde. Kortom: hoewel zonnepanelen niet goedkoop zijn, kleven er, zeker voor ondernemers, een heleboel voordelen aan om ze toch eens op het dak van je bedrijfspand te installeren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.