Nieuw uiterlijk, vertrouwde hoogwaardige services

3 juli 2024 08:00

Nieuw uiterlijk, vertrouwde hoogwaardige services

“Ons streven is altijd om onze klanten optimaal te bedienen”

Verkroost is in de regio al decennia een begrip als partner in particuliere en zakelijke verhuizingen, logistieke oplossingen en opslag. Onlangs heeft het bedrijf een in het oog springende verandering ondergaan met een nieuw fris en zakelijk uiterlijk.

“Verkroost is in het Nijmeegse en ver daarbuiten sinds jaar en dag een gevestigde waarde. Maar ook dan is het goed je te blijven vernieuwen”, zegt Gert-Jan Willems, algemeen directeur van Verkroost. “We zijn jaren een zelfstandig opererend lid geweest van het UTS label. Na rijp beraad hebben Verkroost en UTS echter besloten om ieder onze eigen weg gaan. Die uitkomst was de aanleiding en een natuurlijk moment om ons uiterlijk ingrijpend te vernieuwen.”
De uiterlijke verandering en naamsverandering markeert ook een gedeeltelijke heroriëntatie. Verkroost Nijmegen BV gaat zich meer dan tot nu toe op de ‘grote regio’ rond Nijmegen richten. “Hiermee bedoel ik dat het zwaartepunt van onze dienstverlening zich primair richt op het gebied tussen Oss, Den Bosch, Arnhem en Noord Limburg. Maar, dient zich een landelijk interessant project aan, dan zullen we dat ook oppakken”, duidt Gert-Jan Willems.

Forse klus

Het praktisch doorvoeren van een nieuw uiterlijk, ofwel de ‘rebranding’, heeft heel wat voeten in de aarde gehad. “Al onze uitingen moesten opnieuw worden bedacht en vormgegeven”, vertelt Tom Willems, zoon van Gert-Jan en manager bij Verkroost. “Denk aan briefpapier, bedrijfskleding, de website, het wagenpark, de gevelbelettering. Dat is een forse klus geweest waarbij we geweldig zijn ondersteund door onder meer ruimtelijk vormgever Byron, marketingbureau ELEVEL en drukkerij De Kleijn voor de belettering. En natuurlijk hebben we onze bestaande en potentiële klanten meegenomen in dit transformatieproces via directe mailings en filmpjes op LinkedIn. Op deze manier hebben we iedereen stapsgewijs kennis laten maken met het hernieuwde merk Verkroost.” Hij vervolgt: “Het besef dat we er als bedrijf anders gaan uitzien moest langzaam indalen. Onze eigen mensen zijn er direct bij betrokken en er zo in meegegroeid, toch was het voor de meesten even wennen toen ze de werkkleding nieuwe stijl voor het eerst aantrokken. Dat zal voor onze klanten niet anders zijn geweest. En ook het algemene publiek zal moeten wennen. We zijn er echter van overtuigd dat de mensen binnen afzienbare tijd Verkroost in nieuwe stijl als vanzelfsprekend en herkenbaar zullen gaan zien.”

Vertrouwd

Enerzijds nieuw, anderzijds vertrouwd. Tom Willems: “Aan de vanouds hoogwaardige services van Verkroost wordt niet getornd. Wij zijn en blijven toonaangevend op het gebied van zakelijke verhuizingen, waarin we jarenlange ervaring hebben in zowel de voorbereiding als de daadwerkelijke verhuizing en tijdelijke opslag voor ziekenhuizen, scholen, gemeentelocaties en kantoor- en bedrijfspanden. Ook voor industriële verhuizingen kunnen klanten als voorheen een beroep op ons doen bij demontage, fixatie, stabilisatie, en het transport van zware machines, bouwmateriaal tot en met gevoelige laboratoria-apparatuur.” Daarnaast blijft Verkroost archief services bieden zoals opslagruimte, beheer en verwerking in een klimaatgeregelde opslag. En zoals altijd zorgt Verkroost ervoor dat na het verstrijken van de bewaartermijn van dossiers, de vernietiging onder strikt toezicht plaatsvindt, waarbij de klant een Certificaat van Vernietiging als bewijs ontvangt, dat hij/zij voldoet aan de wettelijke eisen.

Duurzame partner

Toch veranderen er ook zaken. “Zoals ieder bedrijf bewegen wij mee met de markt. We spelen in op kansen en verzilveren mogelijkheden. Er treden accentverschillen op in onze dienstverlening.” Tom Willems benoemd: “Kantoorverhuizingen zijn van aard en omvang veranderd door nieuwe kantoorconcepten, zoals flexibele inrichting, waardoor niet de hele inventaris verhuisd hoeft te worden. Bij archiefservices is er een onomkeerbare trend. Door digitalisering groeien papieren archieven niet meer, en in de toekomst zullen ze langzaam verdwijnen. Het is logisch dat hierdoor ook het volume van onze archiefservices zal dalen.”

Andere segmenten van de dienstverlening van Verkroost groeien, zoals de stadslogistiek, waarbij de focus ligt op facilitaire goederen op pallet en containerformaat. “Met de elektrificatie van ons wagenpark komen we tegemoet aan de milieueisen die steeds meer steden en organisaties stellen aan hun bevoorrading. Daarnaast functioneert Verkroost als een zogeheten ‘white label hub’, waar verschillende leveranciers hun goederen afleveren. Die bestellingen bundelen wij en leveren we met onze elektrische voertuigen volgens planning af bij klanten als de universiteit, het UMC, de gemeente Nijmegen, de Waalboog en andere organisaties”, beschrijft Tom Willems. “Zo dragen we zorg voor een veiliger en leefbaarder Nijmegen door transportbewegingen in de stad te verminderen.”

“Ons streven is altijd om onze klanten optimaal te bedienen”, aldus Tom Willems. “Dat doen we via korte lijnen, directe contacten en op basis van onze langjarige expertise. Onze klanten kennen ons, wij kennen onze klanten. We zijn dan wel in een nieuw jasje gestoken, maar onze vertrouwde, kwalitatief hoogstaande services blijven onverkort intact.”

Verkroost Nijmegen BV
Bijsterhuizen 11-31
6546 AR Nijmegen
Telefoon 024 - 377 53 22
E-mail info@verkroost.nl
www.verkroost.nl

Tekst en fotografie: Huub Luijten

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.