‘Natuurlijk gezag is aan te leren en te cultiveren’

10 april 2024 11:29

‘Natuurlijk gezag is aan te leren en te cultiveren’

Boeklancering ‘Stil, ze gaat wat zeggen’ in Hilversum

“Vrouwelijke professionals laten zich te weinig horen en zien op de werkvloer. Met meer natuurlijk gezag kunnen ze deze valkuil vermijden”, stelt Marinda Hall, auteur van haar eerste boek ‘Stil, ze gaat wat zeggen’. Haar boeklancering op 15 mei vormt tevens de start van een genootschap van vrouwen. Met dit boek, speciaal voor de vrouwelijke professional, krijgen lezers concrete tips en gedachte-oefeningen om natuurlijk gezag te laten groeien.

Hall is in het dagelijkse leven een veelgevraagde, internationale dagvoorzitter. “Wanneer ik op het podium paneldiscussies begeleid, zie ik maar al te vaak dat deze uit louter mannen bestaan.” De communicatiedeskundige en -specialist in natuurlijk gezag vervolgt: “En daarnaast hoor ik van vrouwelijke experts keer op keer hun ideeën worden afgepakt, niet zichzelf zijn op het werk of dat zij zichzelf moeten overschreeuwen.”

‘Niet opscheppen en bluffen’

En dat is niet vreemd, vindt Hall. “Als meisjes werden we opgevoed dat wanneer je goed genoeg je best doet, je wel wordt gezien. Of leerden we dat we niet moeten opscheppen en bluffen. Die lessen krijgen meisjes vaker dan jongens en ze blijven als diepgewortelde overtuigingen bij.” Om de overtuigingen en gedrag om te buigen heeft Hall concrete middelen en denkwijzen om efficiënter en meer ontspannen te communiceren. “Zo leer je natuurlijk gezag te hebben en te cultiveren.”

Flexibiliteit zonder te knakken

Hall weet door vele internationale verhuizingen hoe het is om buiten de groep te staan. “Minstens zes keer heb ik me opnieuw moeten wortelen, en mezelf weer moeten uitvinden en positioneren in die nieuwe omgeving, met compleet vreemden, in een taal, cultuur en accent die me niet eigen waren. Daardoor voelde ik me volstrekt alleen én wist ik: ik heb me zo snel mogelijk aan te passen op mijn nieuwe plek, maar zonder mijn kern kwijt te raken. Flexibiliteit zonder te knakken.” Met haar Engelse accent wist Hall in zowel de Verenigde Staten als Schotland geaccepteerd te worden. “Dat was wel een big deal”, zegt ze lachend.

Aanmelden voor boeklancering

Halls boeklancering ‘Stil, ze gaat wat zeggen’ vindt op 15 mei plaats. “Dat is ook start van de eerste groep vrouwen in het genootschap.” Aanmelden voor het gelijknamige symposium ‘Stil, ze gaat wat zeggen’ kan tot 1 mei aanstaande via https://www.marindahall.nl/Symposium/. “Dit symposium is bovendien het eerste en enige event over natuurlijk gezag”, besluit Hall.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.