Natalie is helemaal klaar voor de zero-emissiezones: “Ik heb nu veel meer grip op mijn goederenstroom”

3 juli 2024 08:02

Natalie is helemaal klaar voor de zero-emissiezones:  “Ik heb nu veel meer grip op  mijn goederenstroom”

Natalie Jagtenborg is eigenaar van Theo Jansen schoenen, een begrip in de Nijmeegse binnenstad. Haar winkel in Passage Molenpoort ligt vanaf volgend jaar midden in een zero-emissiezone. Of ze dit spannend vindt? “Nee hoor. De levering van nieuwe schoenen gaat al zes jaar via een goederenhub, en webshopbestellingen sturen we sinds een jaar per fietskoerier naar onze klanten. Lees haar positieve ervaringen:

Eén keer per dag leveren

Theo Jansen schoenen was een van de eersten die gebruikmaakte van een goederenhub, via Binnenstadservice Nijmegen. Leveranciers komen niet meer direct naar de winkel, maar leveren bij een externe opslag buiten het centrum. Hier worden verschillende leveringen gebundeld en slechts één keer per dag met een elektrische kar naar de schoenenwinkel gebracht. Natalie: “Dat is duurzaam, maar heeft ook logistieke voordelen. Met de goederenhub is er meer opslagruimte en kan ik nauwkeurig plannen hoeveel zendingen we kunnen ontvangen. Veel meer grip dus op mijn goederenstroom!”

Bezorgen per fiets: goedkoper én groener

Toen het vaste pakketpunt in Passage Molenpoort werd opgeheven, moest Natalie op zoek naar een alternatief om haar bestellingen te versturen. “Het liefst duurzaam, maar ook betaalbaar. Bezorgen via de Nijmeegse Fietskoeriersdienst Velocity bleek een uitkomst, óók voor bezorging buiten Nijmegen door fietskoerierdiensten in andere steden. Het is voor ons zelfs goedkoper dan de reguliere bezorgdienst.”

Extra klantbeleving

Die duurzame aanpak doet wat met de beleving van haar klanten. Natalie: “Als we vertellen dat we per fiets bezorgen zijn de reacties vaak positief. Ondanks dat we nog niet op zaterdag kunnen bezorgen. Ze accepteren het ‘ongemak’ omdat ze weten dat we een duurzame keuze maken.” Natalie is blij met de zero-emissiezones die er nu gaan komen. “Soms balen we als ondernemers van gemeentelijke maatregelen, maar het leidt vaak tot verbeteringen. Het verdwijnen van vrachtwagens uit de binnenstad, maakt het veel aangenamer voor het winkelend publiek.”

2025 is al bijna. We helpen je verder!

Vanaf 2025 zijn de binnenstad van Nijmegen, Heijendaal en Hof van Holland emissievrij. Dit betekent dat ondernemers hier alleen nog maar met duurzame transportmiddelen mogen rijden. Voor sommige voertuigen geldt een overgangsfase, dus kijk goed welke situatie op jouw onderneming van toepassing is. We kunnen ons voorstellen dat de overgang op zero-emissiezones niet voor iedereen makkelijk is. Wel is het belangrijk dat je als ondernemer in actie komt om je voor te bereiden op de grote verandering. Ben je ondernemer in Nijmegen? Ga naar nijmegen.nl/zero-emissie en ontdek welke stappen je kunt nemen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.