Morgen van het gas af
20 oktober 2020 09:10
Vroeg of laat moet ook uw onderneming van het gas af. Liever ‘laat’, denkt u wellicht. Want, ‘het vergt isolatie van het gebouw’, ‘het is veel te veel gedoe’, ‘het is waarschijnlijk veel te duur’. Toch kunt u nu al overgaan op het elektrisch verwarmen van uw kantoor, winkel of fabriekshal. Als eigenaar of als huurder. Door het verwijderen van de radiatoren en gasleidingen of door stapsgewijs te beginnen. Hoe ziet dit eruit in praktijk? Lees de voorbeelden in de kaders van dit artikel.
"Ik heb Welnu warmtepanelen aangeschaft omdat ik grootverbruiker ben en weinig betaal voor het verbruik van elektra”, aldus Dick van Capelle. “Isoleren is dit kantoorgebouw helemaal niet waard en ik had geen idee dat elektrisch verwarmen een serieuze optie was. Wat handig is, is de aansturing van de panelen per ruimte. Ik heb het graag 22°C, anderen niet. Een ander positief bijeffect is dat de warmte ín het gebouw blijft, ook al gaat de deur even open. De deur tussen de fabriekshal en het kantoor gaat bij ons vaak open en dicht.”
Elektrisch verwarmen
Er zijn drie manieren waarop een gebouw elektrisch verwarmd kan worden. Warmtenet, warmtepomp en warmtepanelen. Warmtenet en warmte- pomp vergen een goede isolatie, anders maakt de bijbehorende vloerverwarming het gebouw niet warm genoeg. Bij warmtepanelen kan isoleren altijd nog, de panelen maken goed en matig geïsoleerde gebouwen lekker warm. Dit geldt overigens alleen voor de zogenaamde tweede generatie infrarood warmtepanelen, die zich kenmerken door een hoge warmte-efficiëntie. Welnu infraroodverwarming uit Duiven maakt en levert tweede generatie infrarood warmtepanelen. Jarenlange productontwikkeling heeft geleid tot een warmte-efficiëntie met een wijde stralingshoek van 170° en een bereik van 5 meter. De levering van bijbehorende slimme besturing maakt het ook nog eens verbruiksefficiënt. Bewoners en gebruikers van gebouwen kunnen inmiddels kiezen uit tien modellen. De infrarood panelen verwarmen goed en matig geïsoleerde gebouwen, precies daar waar mensen het warm willen hebben. Het is plug and play. Het is betaalbaar in aanschaf en goedkoop in gebruik. En het is lekkere warmte, het voelt alsof de zon schijnt. Morgen van het gas af kan op vele manieren. Mail directeur Welnu infraroodverwarming Paul van Uum voor overleg, kantoor@welnu.org.
“Dit gebouw wordt centraal verwarmd”, aldus Robert de Groot. “Maar de noordkant is aanzienlijk kouder dan de zuidkant, dus de Welnu warmtepanelen hangen in de kantoren aan de noordkant. Systeemplafondplaat eruit, warmtepaneel erin, stekker in het stopcontact, klaar. De huurders zijn er erg blij mee en bedienen de panelen zelf.”
Omdat het moet?!
Er zijn meerdere aanleidingen om over te gaan op het elektrisch verwarmen van een bestaand gebouw.
- U wilt bijdragen aan de doelstellingen van het klimaatakkoord.
- U heeft zonnepanelen en wilt de opgewekte energie zelf gebruiken.
- U bent grootverbruiker van elektra en betaalt weinig voor elektriciteit.
- Er zijn klachten over warmte of warmteverdeling in het gebouw.
- De CV ketel is oud en toe aan vervanging.
- De overheid verplicht u tot maatregelen.
“De Welnu warmtepanelen hangen bij mij alleen in de winkel”, aldus Vincent Barink. “Het magazijn wordt nog gewoon verwarmd met radiatoren. Gelukkig zijn de radiatoren in de winkel verwijderd. Ik vind ze lelijk en ik heb graag de wanden vrij voor het laten zien van de producten. Als ik ooit uit de winkel ga, dan neemt de verhuurder de warmtepanelen over.”
Welnu
Marketing 47
6921 RE Duiven
E-mail kantoor@welnu.org
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.