Met deze vijf teamactiviteiten hou je je organisatie aantrekkelijk voor je trouwe personeel

23 juli 2024 08:48

Met deze vijf teamactiviteiten hou je je organisatie aantrekkelijk voor je trouwe personeel

Jobhoppen is een ander woord voor het vaker dan gemiddeld van werkgever wisselen. Carrièrejagers zijn daar echter lang niet altijd bij gebaat, en ondernemers die graag werken met een vertrouwd en zorgvuldig samengesteld team al helemaal niet. Hoe houd je jouw onderneming aantrekkelijk? Naast goede voorwaarden en doorgroeimogelijkheden zorg je voor teamactiviteiten voor de nodige verstrooiing, liefst vaker dan één keer per jaar. Zelfs een vaste, gezamenlijke lunch draagt daaraan bij. Met onderstaande voorbeelden maak je de werkplek dynamischer.

Games zoals Fortnite en VR ervaringen: moderne manieren van teambuilding

Een FIFA toernooi, een Wie is de Mol?-achtig spel, een escape game of andere VR ervaring: door je team met deze moderne vorm van vermaak te laten kennismaken toon je aan een werknemer te zijn die op de hoogte is van nieuwe trends. Ook een Fortnite toernooi als teamactiviteit, zeker voor  jongere werknemers hebt, is een optie. Fortnite blijkt dan overigens verleidelijk leuk voor ouder personeel. Sommigen hebben (klein)kinderen en weten allang hoe het spelletje gaat. Alleen, in teamverband is Fortnite heel anders, en daar zit hem de interactieve factor die zo belangrijk is voor een gezellige teamdag. Op de website van We Play United zie je talloze mogelijkheden voor teamactiviteiten, voor alle leeftijden.

Rondleiding bij een lokale partner

Het uitje hoeft niet altijd een hele dag in beslag te nemen. Organiseer spontaan op een middag een bezoekje aan een lokale partner, bijvoorbeeld de ondernemer die jouw catering verzorgt, of de mensen die jouw drukwerk vormgeven. Zo'n rondleiding geeft een inkijkje, kweekt wederzijdse sympathie en biedt een voedingsbodem voor nog meer interessante projecten. Daarnaast is het duurzaamheidsprincipe hier essentieel en inspirerend: wie met regionale partners werkt, bespaart op transportbewegingen. Ook dat aspect maakt jou een werkgever die met zijn tijd meegaat, en dus meer goodwill heeft.

Een maandelijkse of zelfs wekelijkse teamlunch

Met een lunch op gezette tijden hou je niet alleen de potentiële jobhoppers, maar ook notoire thuiswerkers dichtbij. Al naar gelang de ruimte in het werkrooster organiseer je maandelijks of zelfs wekelijks een gezamenlijke lunch, eventueel naar Zuid-Europees voorbeeld: van 13.00 tot 15.00, inclusief wandeling of potje tafelvoetballen als toetje. Dit relativeert de werkzaamheden en geeft energie. Wanneer je een kwalitatief hoogstaande cateraar inhuurt, is het een moeilijk te weigeren samenzijn.

Suppend vuil verzamelen

Voortbordurend op duurzaamheid: al suppend de plastic soep uit grachten, sloten en meren vissen wordt steeds vaker gedaan tijdens een teamdag, -middag of -morgen. Dit kan eveneens vaak lokaal. Omdat suppen een populaire sport is, krijgt dit plan zeker de handen op elkaar, ook aangezien zelfs de grootste klimaatontkenners zich ergeren aan de troep in het water.

Stad en land beter leren kennen

Er zijn talloze blogs over de bezienswaardigheden voor toeristen in jouw vestigingsstad, ook als het om kleinere steden gaat. Zet de hotspots op een rijtje en maak een mooie wandelroute, vanzelfsprekend met terrasbezoek achteraf. Het is bijvoobeeld voor je marketingafdeling mateloos boeiend om te weten wat de usp's van een bepaalde stad zijn. City marketing meenemen in je eigen communicatie kan wederom op sympathie van zowel locals rekenen, als die van je personeel, dat zo'n uitje als een feest der herkenning ervaart. Het hoeft overigens geen stad te zijn, een fietstocht langs in het oog springende dorpen werkt hetzelfde.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.