Met deze drie online investeringen kun je passief inkomen genereren

14 oktober 2024 16:00

Met deze drie online investeringen kun je passief inkomen genereren

Je onderneemt misschien al online. Bijvoorbeeld als content creator, als tekstschrijver, of als virtual assistant. Allemaal ondernemingen waarbij je zelf actief aan de slag moet om je dienst te verlenen en te verkopen. Veel mensen overwegen daarom ook online te investeren om een passief inkomen op te bouwen. Wat zijn daar de mogelijkheden voor? Goed om te weten: succes is nooit gegarandeerd.

Beleggen in Bitcoin

Lijkt het je wat om te beleggen in Bitcoin? Dat kan best een goed idee zijn. Net als voor alle andere beleggingen geldt dat je zelf onderzoek moet doen en een langetermijnstrategie moet ontwikkelen. Het is nooit slim om je volledige vermogen in crypto te investeren, maar met een klein bedrag instappen zorgt ervoor dat je een goed begin kunt maken. De Bitcoin daalt, stijgt en schommelt de laatste tijd regelmatig. Dat zorgt voor grotere rendementen.

Daarnaast is de constante factor dat steeds meer bedrijven het zien als een volwaardig betaalmiddel of oppotmiddel. Leek het vroeger nog een ontastbaar digitaal betaalmiddel, is vandaag de dag wel duidelijk dat dit een mooi alternatief kan zijn voor het traditionele geld. Vooral omdat het decentraal is: er is geen centrale bank die zich ermee bemoeit of geld kan bijdrukken.

Ethereum staking

Ethereum staking is een efficiënte manier om passief inkomen te genereren. Eigenlijk hoef je hier zo goed als niets voor te doen. Handelaars en investeerders verdienen geld door hun Ethereum aan te houden en niet uit te geven. Houd je ze in de portemonnee en laat je de blockchain je Ethereum gebruiken, dan krijg je daarvoor een beloning. Die beloning kun je weer verhandelen naar munten (en uiteindelijk ook gewoon euro’s).

Daardoor zijn er genoeg mensen die een leuk extra zakcentje verdienen aan staking. Het heeft wel een nadeel: je kunt ook inzet verliezen. Het risico is altijd dat er geen rendement wordt behaald. Dan gaat je gehele inzet verloren. Toch is staking voor veel investeerders interessant.

Online handelen in opties

Opties zijn misschien wel de meest klassieke manier van handelen. Het is een afgeleid product (derivaat) en geeft het recht om een bepaald tegen een vooraf vastgestelde prijs en tijdstip te kopen of te verkopen. Of dat de moeite waard is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Je kunt het gebruiken als bron van hefboomwerking of risicoafdekking.

Heb je er eigenlijk nog niet zoveel verstand van, dan is het de moeite waard om er onderzoek naar te doen en meer over te leren. Je inleg kan zich namelijk aardig vermenigvuldigen. Daarentegen kan je geld ook gewoon verdampen. Het is maar net wat de markt doet. Maar dat geldt eigenlijk voor vrijwel alle investeringen.

Slim handelen in stroom

Thuisbatterijen bieden een interessante kans om in te spelen op de dynamische energiemarkt en extra inkomsten te genereren. Door energie op te slaan tijdens periodes van lage prijzen en terug te leveren wanneer de vraag hoog is, kunnen huishoudens en bedrijven hun energiekosten optimaliseren. Slimme energiemanagementsystemen maken het mogelijk om automatisch te profiteren van prijsschommelingen, terwijl deelname aan virtuele energiecentrales de winstmogelijkheden verder vergroot. Voor bedrijven zijn er bovendien aantrekkelijke subsidies beschikbaar die de aanschaf van thuisbatterijen stimuleren, waardoor de initiële investering aanzienlijk wordt verlaagd.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.