Maak van je kantoor of winkel een saleskanon met deze tips!

22 augustus 2024 11:26

Maak van je kantoor of winkel een saleskanon met deze tips!

Dit is een gesponsord artikel van Wineandbarrels.

We zijn als bedrijfseigenaren vandaag de dag steeds meer bezig met online, online & online. De conversieratio en de CTR, de socialmedia en de advertenties: we zijn er de hele dag mee bezig. Waar we vroeger zagen dat bedrijven de internetwereld links lieten liggen, zien we het soms nu juist andersom. 

Want de meeste IT-bedrijven, marketingagencies en online start-ups denken vooral aan het veroveren van online Nederland, en verliezen daar soms de lokale klanten uit het oog. En dat is zonde, want alle bedrijven kunnen wat investeringen doen om te zorgen dat de potentiële klant die langskomt voor een kennismakend gesprek, tóch direct zijn of haar krabbel zet voor een nieuwe samenwerking. Hoe? Dat gaan wij je van Wineandbarrels in dit artikel haarfijn uitleggen.

Maak je kantoor of bedrijfspand een uitnodigende plek

Wil je dat je klanten langer blijven? Maak je kantoor of bedrijfspand dan een plek waar niemand zomaar weg wil. Zet een koffiezetapparaat neer dat de hele dag door verse koffie serveert en zorg voor een stijlvolle wijnkoelkast, bijvoorbeeld een prachtig exemplaar van Wineandbarrels. 

Als je gasten zich comfortabel voelen en een kop koffie of een glas wijn kunnen pakken, blijven ze langer hangen. En hoe langer ze blijven, hoe meer tijd je hebt om ze te overtuigen van jouw product of dienst. Het draait dus allemaal om het creëren van de juiste sfeer om de conversies te verhogen.

Creëer een onvergetelijke eerste indruk

De eerste indruk is alles. Zorg ervoor dat je entreegebied een wow-factor heeft. Investeer in een opvallende ontvangstbalie, zorg voor vriendelijk personeel dat je gasten meteen op hun gemak stelt, en vergeet niet om een aangename geur te verspreiden door het pand. 

Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar dit soort details blijven hangen bij je bezoekers. En daarmee kunnen ze dus ook het verschil maken tussen een lead die meteen weg is en een die besluit om dieper in gesprek te gaan. Ga zelf maar na: word jij er blij van als je een kantoorpand binnenloopt waar alles er grijs uitziet, met de typische TL-lichten in het plafond? 

Geef klanten iets extra's met kleine geschenken

Een simpel maar effectief gebaar: geef je klanten een klein geschenk na hun bezoek. Denk aan iets praktisch zoals een pen, notitieboekje, of zelfs een klein flesje wijn. Deze attenties blijven hangen, maken je klanten blij, en zorgen ervoor dat ze met een positief gevoel naar huis gaan. Het gevoel van waardering kan net dat duwtje in de rug zijn om de samenwerking met jouw bedrijf te starten.

Organiseer regelmatig lokale evenementen

Vergeet niet dat je als bedrijf ook een rol kan spelen in de lokale gemeenschap. Als je een kantoor hebt, dan denk je hier minder snel aan, maar dat maakt het niet minder waar. Door regelmatig evenementen te organiseren, zoals workshops, open dagen of borrels, trek je niet alleen nieuwe klanten aan, maar versterk je ook de band met je bestaande klanten.

Mensen willen graag zaken doen met bedrijven die ze kennen en vertrouwen. En wat is er nu beter om dat vertrouwen te winnen dan een gezellige middag in jouw bedrijfspand, met een glas wijn in de hand?

Bied gratis advies of consultaties aan

Als je dit allemaal gedaan hebt, is je kantoor en/of winkel helemaal klaar om gasten te ontvangen. Het enige dat je nog moet gebeuren, is dat ze daadwerkelijk moeten komen! Dat is precies waar de laatste tip op inspeelt. Geef je leads namelijk een voorproefje van wat je te bieden hebt door gratis advies of consultaties aan te bieden. 

Dit kan in de vorm van een korte sessie waarin je hen helpt met een specifieke vraag of uitdaging. Door deze persoonlijke aandacht te geven, laat je zien dat je echt om hun behoeften geeft, wat vertrouwen opbouwt en hen motiveert om langer te blijven en uiteindelijk te kiezen voor jouw diensten of producten. 

Deze tip werkt goed samen met de andere tips in dit artikel, waardoor je jouw bedrijfspand omtovert tot een waar saleskanon.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.