Louwman divisie Care met Welzorg, RSR en Mango Mobility blinkt uit in Sociaal Ondernemerschap
24 april 2024 10:06
Nu bij 10% van best presterende bedrijven in Nederland
Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is Koninklijke Louwman Group doorgegroeid naar Trede 3. Hierdoor behoort ook de Louwman divisie Care, incl. Welzorg, RSR en Mango Mobility, bij de 10% best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van het bevorderen van inclusieve werkgelegenheid. Op dinsdag 23 april overhandigde Tako Kampstra, Algemeen directeur PSO Nederland, trots, het certificaat aan Marlène Volf, Chief Corporate & Legal Affairs Officer.
De stap van Trede 2 naar Trede 3 is het resultaat van een onafhankelijke audit, uitgevoerd door Kiwa een gecertificeerde instelling. Louwman is niet alleen toonaangevend aanbieder van mobiliteit, maar spant zich ook in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en sociale inclusiviteit. Als familiebedrijf hecht Louwman veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Dit komt niet alleen tot uiting in het creëren van blijvende werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook in de keuze van partners die deze waarden delen.
Een cultuur van inclusie en ontwikkeling
Marlène Volf licht toe: “Een van de drie pijlers binnen ons MVO-beleid van Louwman is ‘Iedereen telt’. Dit komt tot uiting binnen onze gehele organisatie, maar zeker bij onze dealerorganisatie. Leerlingen vanuit diverse opleidingen laten we doorgroeien vanuit een leeromgeving naar een vaste baan. We bieden hen uitgebreide opleidingsmogelijkheden om te groeien in rollen die niet alleen bij hun vaardigheden passen, maar hen ook uitdagen."
John Naborn, algemeen directeur Louwman Care, vult aan: “In onze Care-divisie werken 32 collega’s met een SW-indicatie of een beschutte werkstatus. Als werkleerbedrijf bieden we de mogelijkheid voor een persoonlijke en vakgerichte ontwikkeling, inclusief de kans om een mbo-certificaat te behalen, met als uiteindelijk doel doorstroming binnen Louwman of elders.”
De Prestatieladder Sociaal Ondernemen: Een benchmark voor inclusiviteit
De PSO, ontwikkeld door TNO, dient als een landelijke norm en meetinstrument voor sociaal ondernemerschap, waarbij de mate van inclusieve werkgelegenheid objectief wordt beoordeeld. Met vier prestatieniveaus – de Aspirant-status en Treden 1 tot en met 3 – biedt de PSO-erkenning aan organisaties een helder kader om hun sociale impact te vergroten.
Met de stijging naar Trede 3 onderstreept Louwman haar voortdurende inzet voor het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt en het stimuleren van sociaal ondernemerschap in Nederland. Deze prestatie is een bewijs van de toewijding van Louwman aan haar waarden en de positieve impact die het bedrijf streeft te hebben op de maatschappij.
Foto: Louwman
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.