Logidis migreert zijn Generix WMS warehouse management oplossing naar SaaS

19 juli 2024 14:53

Logidis migreert zijn Generix WMS warehouse management oplossing naar SaaS

Generix - een wereldwijd bedrijf voor bedrijfssoftware dat een breed portfolio van SaaS-oplossingen biedt op het gebied van supply chain, financiën, handel en B2B-integratie - heeft aangekondigd dat logistiek dienstverlener Logidis zijn Generix WMS-oplossing (Warehouse Management System) heeft gemigreerd naar SaaS om zijn 230.000 orderregels per maand in zijn twee magazijnen op Mauritius te beheren.

Logidis, een bedrijf van de IBL Group gevestigd op Mauritius, biedt innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit van goederen en mensen om zijn klanten intelligente opslag- en transportoplossingen te bieden. Logidis biedt een scala aan diensten voor de opslag van gespecialiseerde producten en de distributie ervan over het hele eiland, om efficiënt te kunnen voldoen aan de logistieke behoeften van groothandelaren, fabrikanten en grootschalige distributiebedrijven. 2Met een opslagcapaciteit van 26.500 m en een vloot van 50 voertuigen beheert Logidis meer dan 10.000 referenties en bereidt het bijna 25.000 pakketten per maand voor.

Logidis is een Generix klant sinds 2020 met een on-premise WMS oplossing. In het kader van de digitalisering van zijn activiteiten en om de groei van de groep te ondersteunen, vertrouwde Logidis Generix eind 2023 het project toe om zijn twee sites om te schakelen naar SaaS. Dit "Move2SaaS" project, geïmplementeerd over een periode van 3 maanden, werd ontworpen om een aantal doelstellingen te bereiken: de operationele efficiëntie van de magazijnen verhogen, de kosten verlagen, het voorraadbeheer verbeteren en de traceerbaarheid van de operaties verbeteren.

"De overgang naar SaaS voor onze magazijnactiviteiten stelt ons in staat om onze activiteiten effectiever te beheren, de belasting af te stemmen op de capaciteit en de kosten per orderlijn te optimaliseren, dankzij een degressief, trapsgewijs bedrijfsmodel. Meer in het algemeen geeft het ons een grotere flexibiliteit en stelt het ons in staat om ons sneller aan te passen aan nieuwe kansen in onze markt, met een betrouwbaar en meer concurrerend aanbod", legt Vincent PILOT, General Manager van Logidis, uit.

Het WMS van Generix in SaaS-modus, dat operationeel is sinds april 2024, stelt Logidis niet alleen in staat om te integreren met andere systemen, maar ook om te profiteren van alle functionaliteiten die nodig zijn voor de activiteit van een 3PL (third-party logistics): ontvangst, voorbereiding, beheer van traceerbaarheid en variabele gewichten, kwaliteitscontrole bij ontvangst en voorbereiding, optimalisatie van de bewegingen van vorkheftruckchauffeurs, cross-docking, dynamisch dockbeheer en creatie van verklaringen/documenten op maat van elke klant.

"Het SaaS-model stabiliseert en verbetert onze logistieke informatiesystemen. Bovendien kunnen we dankzij de regelmatige updates van Generix WMS profiteren van de nieuwste functies en innovaties om beter tegemoet te komen aan de groeiende eisen van onze lokale, regionale en internationale klanten", voegt Julian ANCIAUX, Project Lead WMS/TMS bij Logidis, toe.

De overgang naar SaaS omvatte ook de implementatie van Generix DataPower, een KPI & Analytics-oplossing die WMS-bedrijfsgegevens beschikbaar maakt in het Logidis-informatiesysteem en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden voor bedrijfsbeheer biedt.

"We zijn er trots op dat we onze klant Logidis kunnen ondersteunen bij het digitaliseren van hun activiteiten om hun prestaties te verbeteren. De belangrijkste uitdaging van het project was om te migreren naar de cloud zonder de manier van zakendoen van onze klant te veranderen. Connectiviteit was ook een probleem vanwege de aanwezigheid van Logidis in de Indische Oceaan. Onze teams werkten hand in hand om van dit project een gezamenlijk succes te maken, wat uitstekende vooruitzichten biedt voor innovatie in de toekomst", zegt Pierre Chaffardon, General Manager EMEA North & Asia Pacific bij Generix.

De volgende stap in deze samenwerking is de implementatie van Generix's TMS (Transportation Management System) oplossing in SaaS-modus om het wagenpark te beheren en rondes te optimaliseren. Dit omvat ook de implementatie van de chauffeursapplicatie voor een betere controle van de tracking- enleveringsprocessen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.