Laat je bedrijf groeien met digitale marketing

20 juni 2024 09:37

Laat je bedrijf groeien met digitale marketing

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk waarbij je onderneming wel wat slimme digitale marketing kan gebruiken. Zo zou het kunnen dat je bedrijf kampt met tegenvallende omzetcijfers. Of misschien ben je net een onderneming gestart, en wil je zo snel mogelijk groeien. Digitale marketing, waaronder performance marketing en digital advertising, bieden in dit soort gevallen een uitkomst. Als je erachter wilt komen hoe dat precies zit, lees dan verder!

Digitale marketingstrategieën en digitale kanalen

Om te beginnen zetten we kort de verschillende digitale kanalen uiteen, zodat we het concept van digitale marketing goed uit kunnen leggen. Sociale media is tegenwoordig een van de meest gebruikte digitale kanalen: voor bedrijven is sociale media dan ook het digitale kanaal met de meeste mogelijkheden. Een ander digitaal kanaal zijn e-mails, deze worden veel gebruikt bij klantenbinding. Daarnaast is een zoekmachine ook een digitaal kanaal. Dit digitale kanaal is vooral belangrijk voor de vindbaarheid van je onderneming. Je kunt op basis van elk van deze digitale kanalen een marketingstrategie maken. De opties zijn om gericht op één digitaal kanaal een marketingstrategie maken om de omzet van je bedrijf te laten groeien, of om je op alle digitale kanalen te richten en per kanaal een apart digitaal doel maken.

Digitale doelen stellen

Een voorbeeld van een digitaal doel is het verhogen van de online verkoop van het product van een bedrijf. Bij alle digitale kanalen is er een apart doel te stellen, dat zal meebewegen naar het verwezenlijken van het algehele doel. Laten we social media als voorbeeld nemen. Social media is het perfecte digitale kanaal om de naam van je merk of onderneming onder de aandacht te brengen. Een digitale marketingstrategie hiervoor is digital advertising. Je kunt met een bericht, een verhaal, of met promoties de beelden en berichten die je onder de aandacht wilt brengen de wereld insturen. Digital advertising zorgt ervoor dat deze sociale content bij de juiste doelgroep terechtkomt en dat er op de berichten wordt geklikt. Zo komt de gewenste doelgroep dus bij jouw bedrijf terecht.

E-commerce bureaus helpen met digitale marketingstrategieën

Misschien klinkt het zo allemaal makkelijker dan het in werkelijkheid is. Niet elke ondernemer heeft genoeg verstand van digitale kanalen en digitale marketingstrategieën om deze ook daadwerkelijk nuttig in te zetten. Om die reden bestaan er e-commerce bureaus. E-commerce bureaus bestaan uit professionals die de nodige ervaring hebben met digitale marketingstrategieën. Deze professionals begeleiden ondernemers of bedrijven in het stellen van digitale doelen, en natuurlijk in het behalen van deze doelen. Een voorbeeld van zo’n e-commerce bureau is De Nieuwe Zaak. De Nieuwe Zaak ondersteunt verschillende groothandels, merkfabrikanten en zakelijke dienstverleners in het laten groeien van hun bedrijf via digitale marketing. Zo ben je als ondernemer verzekerd van resultaat.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.