Kun je werknemers lokken met een gezonde lunch?

22 november 2023 12:05

Kun je werknemers lokken met een gezonde lunch?

In vacatures zie je het steeds vaker staan: "samen gezond lunchen op kantoor." Werkgevers zeggen dat om nieuwe medewerkers te trekken. Maar werkt dat echt? Laten we eens kijken naar de goede en slechte kanten van dit idee en hoe je de lunchplek op kantoor goed maakt. Lees verder!

De voordelen van personeel lokken met een gezonde lunch

Het aanbieden van een dagelijkse gezonde lunch op het werk heeft verschillende voordelen. Het kan potentiële werknemers aanspreken doordat ze geen tijd en moeite hoeven te steken in het bereiden van hun eigen lunch. Bovendien kan gezamenlijk lunchen op kantoor de teambuilding bevorderen, omdat collega's elkaar beter leren kennen en informele gesprekken kunnen voeren die de samenwerking en relaties binnen het team versterken. Dit kan de algehele werksfeer positief beïnvloeden. Daarnaast draagt een gezonde lunch bij extra vitamines van vitsea.nl bij aan de gezondheid van medewerkers. Hierdoor krijgen ze meer energie en zullen medewerkers minder snel ziek zijn. Bedrijven die dit als onderdeel van hun bedrijfscultuur hebben, kunnen dit gebruiken om kandidaten aan te trekken die zich tot deze cultuur aangetrokken voelen.

Hoe richt je de lunchplek goed in?

Als je werknemers wilt aantrekken met een gezonde lunch, is het belangrijk om de lunchruimte op kantoor goed in te richten. De medewerkers moeten comfortabel kunnen zitten aan stevige tafels met comfortabele stoelen om een aangename eetervaring te bevorderen. Als er meer zitplaatsen nodig zijn, kun je bistrotafels gebruiken om een gezellige sfeer te creëren waarin collega's graag samenkomen. Goede verlichting, zoals hanglampen, draagt bij aan de algehele sfeer en zorgt voor voldoende licht tijdens de maaltijd. Het is ook handig om een kleine keukenruimte in te richten met servies, bestek en glazen, waardoor de lunchservice soepel kan verlopen en medewerkers hun maaltijden kunnen genieten in een goed uitgeruste omgeving.

De nadelen van personeel lokken met een gezonde lunch

Hoewel er zeker voordelen zijn aan het aanbieden van een gezonde lunch als secundaire arbeidsvoorwaarde, zijn er ook nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Niet iedereen houdt van 'gezond' lunchen, en sommige werknemers hebben misschien een ander idee van wat gezond is. Dit kan leiden tot misvattingen over wat wordt aangeboden en kan potentiële werknemers afschrikken. Sommige medewerkers geven de voorkeur aan een pauze waarin ze even alleen kunnen zijn. Ze willen misschien buiten wandelen en hun lunch op een rustige plek eten. Het verplichten van gezamenlijke lunches kan deze groep werknemers afschrikken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.