'Karmijn Kapitaal ondersteunt talentontwikkeling met investering in UniKidz'

19 augustus 2024 11:06

'Karmijn Kapitaal ondersteunt talentontwikkeling met investering in UniKidz'

 Karmijn Kapitaal investeert in UniKidz, een unieke kinderopvangorganisatie die kinderen en jongvolwassenen stimuleert in de ontwikkeling van hun talenten. Dit doet UniKidz met verschillende programma’s gericht op sport, creativiteit, wetenschap en vaardigheden. Met Karmijn Kapitaal aan boord wil UniKidz dat aanbod verstevigen en verder uitbreiden.

UniKidz heeft momenteel 28 locaties in onder meer Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Sassenheim en Weesp. De organisatie wil de op talentontwikkeling gerichte formule van opvang verder uitbreiden in Nederland. Naast Karmijn Kapitaal investeert ook oprichtster Svetlana Lalić samen met haar managementteam in UniKidz om dit mogelijk te maken. “In Karmijn Kapitaal hebben we de juiste partner gevonden om UniKidz naar de volgende fase te brengen en ons unieke concept landelijk uit te rollen,” zegt Svetlana Lalić. “Onze focus ligt daarbij op het waarborgen van de kwaliteit en op de aandacht voor kinderen. Door ze de ruimte te geven om te groeien en bloeien stimuleren we ze het beste uit zichzelf te halen. Met de hulp van Karmijn kunnen we de volgende stap zetten om ons unieke concept naar nog meer kinderen te brengen.”

Talentontwikkeling

Het programma van UniKidz bevordert vanuit vier labels de talentontwikkeling bij kinderen: FitKidz richt zich op sport en bewegen, zoals bijvoorbeeld zwemles, kickboksen en basketbal. MindKidz focust op onderwijs en ontwikkeling met de bijzondere STEAM Makerspace. Bij SoulKidz staan onder meer cultuur, yoga, theater en dans centraal en bij SkillsKidz vaardigheden als bijvoorbeeld kleding ontwerpen, tuinieren en koken. Alle activiteiten worden in tienweekse blokken door professionele instructeurs aangeboden.

UniKidz zet zich bovendien middels verschillende projecten in voor kansengelijkheid. Daarnaast organiseert UniKidz alternatieve programma’s, zoals huiswerkbegeleiding en de Summerschool, waar kinderen tijdens de zomer hun vaardigheden bij kunnen spijkeren.

Onderwijs als investeringsthema

‘Onderwijs voor iedereen’ is een van de investeringsthema’s van Karmijn Kapitaal. Karmijn beoogt daarbij ondernemers die de toegankelijkheid tot leren verbeteren verder te helpen. Nicole Zomerhuis, Investment Manager bij Karmijn Kapitaal over de investering in UniKidz: “UniKidz past goed bij ons thema ‘Onderwijs voor iedereen’. De maatschappelijke impact van het aanbod van UniKidz is groot. Als partner zijn we verheugd om dit aanbod verder uit te breiden en voor een grotere groep kinderen toegankelijk te maken. We ondersteunen Svetlana en haar managementteam in het vergroten van de positieve impact die ze de afgelopen 15 jaar heeft gemaakt.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.