Kantoorruimte inrichten? Zo begin je eraan!

23 mei 2024 15:24

Kantoorruimte inrichten? Zo begin je eraan!

Ben je met je onderneming verhuisd naar een nieuw kantoor? Wel, zo’n nieuwe kantoorruimte inrichten lijkt misschien eenvoudig, maar er komt veel meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Door je werkruimte goed in te richten, verhoog je niet alleen de productiviteit van jezelf en je werknemers, maar ook het welzijn en de tevredenheid zal erop vooruit gaan.

Kies voor ergonomisch meubilair

Wanneer je een nieuwe kantoorinrichting gaat inrichten, is het meubilair natuurlijk belangrijk. Ergonomisch meubilair is belangrijk voor het comfort en de gezondheid van je medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan verstelbare bureaustoelen die goede ondersteuning bieden aan de rug en armen, en bureaus die in hoogte verstelbaar zijn zodat werknemers kunnen afwisselen tussen zitten en staan.

Wist je dat een slechte werkhouding kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten zoals rugpijn en nekpijn? Door te investeren in ergonomische meubels zorg je ervoor dat je medewerkers minder snel last krijgen van zo’n klachten, en dat komt hun productiviteit en algehele welzijn natuurlijk ten goede.

Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Natuurlijk licht heeft een enorme impact op hoe we ons voelen en presteren op het werk. Werken in een ruimte met veel natuurlijk licht kan zelfs onze stemming verbeteren, vermoeidheid verminderen en onze slaap positief beïnvloeden. Probeer daarom zoveel mogelijk werkplekken dicht bij ramen te plaatsen. Als je kantoorruimte dat niet toelaat, kies er dan voor om glazen wanden in plaats van muren te plaatsen, om nog meer licht te laten binnenstromen.

Creëer verschillende werkzones

Niet alle werknemers hebben dezelfde werkomgeving nodig. Creëer daarom verschillende zones binnen je kantoorruimte, om aan deze verschillende behoeften te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Open werkplekken: voor samenwerking en communicatie.
  • Privé werkplekken: voor geconcentreerd, individueel werk.
  • Vergaderruimtes: voor formele bijeenkomsten en brainstormsessies.
  • Ontspanningsruimtes: waar medewerkers even kunnen ontspannen en opladen.

Door diverse werkzones te creëren, kunnen medewerkers de ruimte kiezen die het beste past bij de taak waarmee ze bezig zijn. Dat zal hun efficiëntie en tevredenheid verhogen. Een tip? Met steigerbuizen en buiskoppelingen kan je gemakkelijk een ruimte opdelen in verschillende hoekjes.

Denk aan de akoestiek

Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien bij een kantoorinrichting is de akoestiek. Te veel lawaai kan erg storend zijn en de concentratie verminderen, terwijl een te stille ruimte misschien een ongemakkelijke sfeer kan creëren.

Je gebruikt daarom best geluidsabsorberende materialen, zoals tapijten, gordijnen en akoestische panelen om het geluidsniveau te optimaliseren. Wist je dat planten ook kunnen helpen om geluid te dempen en tegelijkertijd de luchtkwaliteit verbeteren? Bovendien geven ze de ruimte meteen een natuurlijke touch.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.