Jurjen Huitink, CIBOD: “Ik krijg energie van omgaan met mensen”

3 juli 2024 08:00

Jurjen Huitink, CIBOD: “Ik krijg energie van omgaan met mensen”

Als oprichter en eigenaar van CIBOD BV was Jurjen Huitink al vroeg betrokken bij het softwarebedrijf AFAS. Het familiebedrijf uit Leusden biedt ERP-oplossingen voor met name HRM & Payroll. Sinds 2009 helpt CIBOD bedrijven en instellingen bij het inrichten en ondersteunen van bedrijfsprocessen op deze gebieden.

CIBOD is gespecialiseerd in functioneel beheer van applicaties op het gebied van HRM, salaris, roostering, financiën en ERP. Daarnaast houden ze zich bezig met herinrichten functioneel beheer, opleiden van functioneel beheer en opzetten ervan. “Ons werk bestaat voor 99 procent uit het functioneel beheer van AFAS-pakketten”, verduidelijkt Jurjen Huitink. “Onze mensen vormen de schakel tussen de software, zeg maar de techniek, en de bedrijfsprocessen. Ze gaan veelal met mensen om en snappen welke vertaalslag ze moeten maken naar de processen. Het gaat om inrichten, implementeren, en optimaliseren van AFAS. Dat is de levensboom van CIBOD.”

Business application consultants gezocht

AFAS Software heeft meer dan 14.000 klanten en er is zoveel werk rondom hun pakketten dat ook CIBOD continu op zoek is naar nieuw personeel. “Ik zou het wel leuk vinden om een aantal juniors op te leiden. Trainees mag ook, maar dan moeten ze wel een IT-achtergrond hebben”, verduidelijkt hij. “De taak van functioneel beheerders is het bewaken van de processen in een bedrijf. De software moet daar ondersteunend voor zijn. Ze moeten snappen als er wat fout gaat in de processen en dat ze daarop in kunnen grijpen. Zeg maar de vertaalslag naar de processen binnen de bedrijven.” Is dit puur functioneel beheer? “Nee, eigenlijk praat ik liever over ‘business application consultant’. De consultant vormt de schakel tussen de techniek en de gebruiker. Je moet met mensen om kunnen gaan.”

De wereld gaat voor je open

Mensen die het leuk vinden om met software te werken zijn welkom bij CIBOD BV. “Ik krijg veel energie van het omgaan met mensen. Dat hebben mijn medewerkers ook”, schetst Jurjen Huitink. “Je hebt direct contact met mensen; je zit aan tafel met klanten. Mijn medewerkers krijgen veel autonomie en vrijheid, maar misschien nog belangrijker is de mogelijkheid tot ontwikkeling en groei. Als je in het AFAS-wereldje terecht komt en je verstaat het vak, dan gaat de wereld voor je open.” Jurjen Huitink benadrukt nog dat als je een HR- of salarisachtergrond hebt en je vindt het leuk om met software aan de slag te gaan, je dan ook van harte welkom bent. 

Tekst en fotografie: Dick Leseman

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.