Is thuiswerken de nekslag voor incompany bedrijfsfitness?
1 september 2021 09:50
Medewerkers geven aan, dat ze het thuiswerken niet wensen op te geven. Is thuiswerken de nekslag voor incompany bedrijfsfitness? Wij zien nog voldoende kansen!
Sociale ontmoetingsruimte
Nu medewerkers meer vanuit huis werken, komt er ruimte vrij op kantoor. Deze vrijgekomen meters kunnen worden ingezet als incompany bedrijfsfitnessruimte met als hoofdfunctie een sociale ontmoetingsruimte. Wel eens aan gedacht? De ruimte hoeft niet groot te zijn, 50 m2 is al genoeg. Een paar cardio apparaten, maar vooral functionele trainingsapparatuur, want dat neemt weinig ruimte in en is betaalbaar.
Veilig en laagdrempelig
Vergeet niet na te denken over begeleiding door een fitnesstrainer, want veiligheid is belangrijk en laagdrempeligheid ook. Je wil tenslotte niet alleen de sportieve medewerkers over de streep trekken, maar juist ook de twijfelaars, of medewerkers met beginnende klachten. Zo verdienen de kosten zich ook weer terug en kun je spreken van een investering met resultaat. Tevens krijgt Goed Werkgeverschap hiermee concreet vorm, voor velen toch nog een abstract begrip.
Sportief netwerken
Het samen sporten op kantoor levert echter nog veel meer op! Medewerkers zitten minder samen met collega's. Het wekelijkse koffiemomentje of het gesprekje bij de printer valt weg. Even bij elkaar binnen lopen, gebeurt minder. Hoe fijn is het dan, als je medewerkers toch met elkaar kunt verbinden door gezamenlijk sporten te faciliteren. Samen sporten is sportief netwerken, verlaagt de hiërarchische verhoudingen, vergroot de onderlinge verbinding en zorgt voor meer werkplezier. En bovendien: een tevreden medewerker is een productieve medewerker!
Hybride
De term hybride kent vele betekenissen, waarvan er voor ons eentje uitspringt: “een kruising van twee verschillende soorten”. Denk eens aan een hybride fiets. Een fiets met specificaties van een tourfiets, maar ook van een mountainbike, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Zo kun je ook het onderwerp vitaliteit benaderen. Maar hoe ziet hybride vitaliteit er dan uit? Onderstaand een aantal scenario’s ter inspiratie.
Scenario 1
Een hoofdkantoor met deelkantoren verspreid over het land. Op het Hoofdkantoor is ruimte voor een sportruimte, op de deelkantoren niet. Wel eens gedacht aan losse workshops en trainingen op het gebied van vitaliteit? Daar heb je geen noemenswaardige ruimte voor nodig, een vergaderzaal is vaak al genoeg!
Scenario 2
De afwisseling van online en offline vitaliteitsaanbod. Online workshops of trainingen over voeding, slapen, energiemanagement of thuiswerken via Teams of Zoom, of op de kantoorlocatie. In te zetten t.b.v. een vitaliteit dag of een vitaliteit week. Geen zin in geregel of geen tijd? Via ons online boekingssysteem melden medewerkers zichzelf aan. Geen gedoe met papieren lijstjes en een volle mailbox. Zo krijgt het begrip ontzorgen bij ons inhoud en betekenis.
First1 Bedrijfsfitness helpt Directeuren, HR managers en medewerkers die zich binnen een organisatie bezig houden met vitaliteit graag met de invulling van de HOE vraag. We nemen hierbij meer dan 25 jaar ervaring mee en hebben vele succesvolle voorbeelden.
Zin om hier eens gericht over door te praten? Wij komen graag bij je langs. Offline of online!
First1 Bedrijfsfitness
Koolveen 15A
7938 TD Nieuw Balinge
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.