Inzetbaarheid van je personeel vergroten met de praktijkverklaring

13 juni 2024 09:02

Inzetbaarheid van je personeel vergroten met de praktijkverklaring

Wil je de inzetbaarheid van je medewerkers vergroten en jouw medewerkers 100% in de praktijk opleiden? Is een mbo-diploma niet haalbaar, maar wil je wel investeren in je medewerkers? Dan biedt de (mbo-)praktijkverklaring welllicht uitkomst. Mbo voor professionals biedt maakwerk op het gebied van praktijkverklaringen en we denken graag mee wat het beste past bij jouw bedrijf en medewerkers.

De praktijkverklaring biedt jou en de medewerker de mogelijkheid om gericht in de praktijk op te leiden en op mbo-niveau te kwalificeren. De startpositie van de medewerker en de werkzaamheden bepalen de inhoud en duur van het leertraject. De medewerker leert onderdelen van een mbo-opleiding door het afronden van de werkprocessen in de praktijk en ontvangt hiervoor de praktijkverklaring. Op de praktijkverklaring staat vermeldt welke werkzaamheden iemand beheerst.

De praktijkverklaring kan als opstap dienen voor verdere loopbaanontwikkeling op het werk, naar een mbo-diploma of vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.

Wat zijn de voordelen van een praktijkverklaring?

  • Medewerkers zijn duurzaam inzetbaar
  • Omscholen en bijscholen van medewerkers
  • Biedt ontwikkelperspectief voor medewerkers
  • Bevordert de leercultuur binnen de organisatie
  • Praktisch leren op de werkvloer
  • Snel en eenvoudig op te starten

Een praktijkverklaring is maatwerk en wordt afgestemd op de medewerker en werkzaamheden op mbo-niveau. Als werkgever zorg je voor de begeleiding tijdens het werk totdat de medewerker de werkzaamheden zelfstandig uit kan voeren. Een docent van ROC Midden Nederland voert voortgangsgesprekken met de medewerker en begeleider. Gezamenlijk bepalen we voor welke onderdelen de medewerker zich kwalificeert.

Kosten

De investering voor de praktijkverklaring is € 900,-. Tot 1 januari 2025 wordt deze volledig gesubsidieerd door het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT).

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de praktijkverklaring? Neem dan contact op met Désirée Verhagen, accountmanager mbo voor professionals, d.verhagen@rocmn.nl of 06 30 48 17 48.

Wil je meer weten over de andere mogelijkheden die mbo voor professionals biedt op het gebied van opleiden en ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Zij bespreken graag de mogelijkheden met je.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.