Investeren in een vakantiewoning in het buitenland: waar begin je?

10 september 2024 09:15

Investeren in een vakantiewoning in het buitenland: waar begin je?

Heb je geld over en wil je dit graag goed investeren? Dan kun je investeren in vakantiewoning buitenland. Dit is in meerdere opzichten een goede keus omdat de kans op een mooi rendement groot is, en bovendien kun je in de tussentijd zelf ook genieten van een fijne vakantie in het buitenland. Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint. In dit artikel leggen we je daarom uit waar je op moet letten wanneer je een huisje in het buitenland wilt kopen.

Verdiep je in de lokale regelgeving van het land

Niet zelden kopen mensen een woning waar ze gelijk verliefd op waren om er later achter te komen dat ze de woning niet mogen verhuren. Het is daarom altijd belangrijk om je in de lokale regelgeving van een land te verdiepen. Een land als Italië kan complex zijn, terwijl een land als Portugal vaak weinig problemen met zich meebrengt voor investeerders. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingregels om te zien of je kunt profiteren van belastingvoordelen of dat je juist gehinderd wordt door deze regels. Wat je ook gaat doen, investeren in een vakantiewoning in het buitenland is geen manier om snel rijk te worden. Zorg er daarom voor dat je je terdege voorbereid. Je succes hangt vervolgens af van je eigen inspanningen en verantwoordelijkheden.

Op welk publiek richt je je bij de verhuur van je woning? 

Europa is ontzettend divers en het maakt daarom veel uit waar je een woning koopt. Zo kun je bijvoorbeeld een appartement kopen in Barcelona dat je vervolgens in de verhuur doet. Richt je je meer op mensen die komen om van de natuur te genieten, dan kun je eens kijken of een woning in bijvoorbeeld Oostenrijk iets voor je is. Je kunt ook kijken of je een huisje wilt kopen in een gebied dat in opkomst is, of dat je gelijk in een markt wilt stappen waar altijd veel huurders te vinden zijn. Besluit je een woning te kopen in een populair uitgaansgebied, hou er dan rekening mee dat je een ander soort publiek trekt. De kans op schade aan je woning is in dit geval groter dan wanneer je een huis hebt gekocht in een gebied waar mensen komen om van de rust te genieten. Verdiep je daarom altijd in de mogelijke bijkomende kosten en bepaal dan of je investering de moeite waard is. Je kunt bijvoorbeeld alvast het rendement vakantiewoning Spanje berekenen via handige online tools.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vind je het lastig om te bepalen waar je wilt investeren? Dan kun je ook een cursus volgen. Tijdens dit traject leer je goed onderzoek te doen, zodat je markten en mogelijkheden leert inschatten. Dit is eveneens een mooie manier om andere investeerders te leren kennen. Succes is nooit gegarandeerd bij investeren, maar een goede voorbereiding zal zeker bijdragen aan een goede afloop.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.