HR en payroll tips voor nieuwe werkgevers

8 oktober 2024 15:59

HR en payroll tips voor nieuwe werkgevers

Je bedrijf uitbreiden doormiddel van het aannemen van werknemers is ontzettend leuk, maar het kan ook zeker heel spannend zijn. Vooral als het de eerste keer is dat er mensen onder je gaan werken, zijn er een aantal dingen die je goed zult moeten regelen. Dit kan nogal overweldigend zijn, er is immers veel om aan te denken. Met de tips uit dit artikel zul je zeker goed beslagen ten ijs komen en zul je ervoor zorgen dat dit zowel voor jou als je nieuwe werknemers een aangenaam proces wordt!

Werknemersbeleid

Het schrijven en invoeren van een werknemersbeleid is niet verplicht voor een werkgever. Het kan echter wel een enorm handig houvast vormen voor zowel de werkgever als de werknemer. Je kunt in een werknemersbeleid op schrift stellen hoe je verwacht dat je werknemers zich zullen gedragen op de werkvloer. Ook kun je weergeven wat je werknemers van jou kunnen verwachten. Een werkgeversbeleid kan echter nog uitgebreider zijn. Zo kun je ook informatie opnemen over hoe je bedrijf omgaat met human resources, en kun je in dit beleid uitleggen hoe het hr portaal  werkt en waar alle andere belangrijke informatie gerelateerd aan dit onderwerp terug te vinden is.

HR portaal

Over een hr portaal gesproken, bij het aannemen van werknemers voor de eerste keer is het van groot belang om dit op orde te hebben. Dit kun je bijvoorbeeld regelen met www.fhris.nl. In een hr portaal is een overzicht te vinden van allerlei zaken die voor werknemers fijn en belangrijk zijn om te weten. Denk bijvoorbeeld aan salarisspecificaties, mogelijkheden om vrije dagen en vakantie aan te vragen, maar in een dergelijk portaal kun je ook werknemers de mogelijkheid bieden om hun contract te laten tekenen.

Gezondheid en veiligheid

Tot slot geeft het aannemen van werknemers reden tot nadenken over het gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Er zijn bepaalde standaarden waaraan voldaan moet worden om werknemers gezonde en veilige werkomstandigheden te bieden en het is belangrijk om dit voor zowel de werknemers als de werkgevers duidelijk te hebben. Net als met het werknemersbeleid is het dan handig om regels omtrent veiligheid en gezondheid op schrift te stellen. De relevante regels kunnen per soort bedrijf verschillen, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan regels omtrent de kleding die je werknemers dienen te dragen. Zo vereisen sommige banen het dragen van speciale en beschermende kleding om de veiligheid en gezondheid van werknemers te garanderen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.