Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf opvalt op een beurs?

23 oktober 2024 12:08

Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf opvalt op een beurs?

Als je als bedrijf op het punt staat om aan een beurs mee te doen, is het van ontzettend groot belang om ervoor te zorgen dat je opvalt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begin je immers? In deze blog vind je wat tips om ervoor te zorgen dat je op de aankomende beurs de aandacht grijpt.

Laat een indrukwekkende stand bouwen

De eerste tip die we je mee willen geven is om een indrukwekkende stand te laten bouwen. Door middel van een standbouw zorg je er namelijk voor dat je tot het gaatje gaat op de beurs. Je zal veel meer opvallen doordat mensen meteen zien dat je stand veel meer te bieden heeft vergeleken met anderen. Hierbij is het slim om voor een professionele standbouwer te kiezen die het klappen van de zweep kent, want zo heb je een garantie op een perfecte stand.

Voeg interactieve elementen toe

Ten tweede is het slim om interactieve elementen toe te voegen aan je stand toe te voegen. Denk dan bijvoorbeeld aan een spelletje dat mensen bij je stand kunnen spelen, een virtual reality experience of een speciale fotoplek. Als mensen bepaalde activiteiten bij je stand kunnen doen, zullen ze ook veel sneller je bedrijf herinneren en hier een positieve associatie mee hebben.

Promotie maken met social media

Een beurs is een uitgelezen kans om je social media-kanalen wat extra leven in te blazen. Gebruik platforms zoals Instagram en LinkedIn om je voorbereidingen te delen, sneak peeks te geven van je stand of zelfs live updates te posten tijdens het evenement. Vergeet niet om een unieke hashtag te maken die gemakkelijk te onthouden is en moedig bezoekers aan om hun ervaringen met jouw bedrijf te delen. Op deze manier blijft je merk ook na de beurs in de conversatie hangen.

Je mensen goed van tevoren trainen

Een goed voorbereid team is de ruggengraat van een succesvolle beursdeelname. Het is belangrijk om je personeel grondig te trainen voordat het evenement begint. Deze training moet zich niet alleen richten op productkennis, maar ook op klantinteractie en het overeenkomen van uw merkwaarden. Door je team zelfverzekerd en goed geïnformeerd te maken, kunnen zij op elke vraag adequaat reageren en een professionele indruk achterlaten bij potentiële klanten.

Aan de follow-ups werken

De beurs is voorbij, je bent misschien uitgeput, maar het is nog lang niet tijd om achterover te leunen. Het echte werk begint nu pas, en follow-ups zijn essentieel om de vruchten van je deelname te plukken. Begin met het sorteren van de contactgegevens die je hebt verzameld en stel gepersonaliseerde berichten op. Stuur niet zomaar een generieke e-mail. Bedank ze voor hun interesse en koppel terug naar specifieke gesprekken die je had. Zo haal je alles uit je leads.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.