Hoe word je beter als manager?

23 oktober 2024 12:11

Hoe word je beter als manager?

Als manager is het belangrijk om een mentaliteit te hebben waarbij je ernaar streeft om beter te worden. Het kan echter een flinke uitdaging zijn om als manager stappen vooruit te zetten. Daarom hebben we dit artikel in het leven geroepen. Lees snel verder om meerdere manieren te ontdekken om beter te worden in het managen.

Online trainingen volgen

In de eerste plaats zul je aan de hand van online trainingen volgen beter worden als manager. Dit komt doordat je tijdens dit soort trainingen constant nieuwe kennis opdoet. Denk dan niet alleen aan dagelijkse manager taken die je vervult, maar ook aan wat te doen gedurende een crisis of een conflict op de werkvloer. Via plekken als Managementskills.nl is het ontzettend makkelijk om dit soort trainingen te volgen, waardoor je binnen mum van tijd stappen zet.

Ervaring

Ervaring is echt de beste leermeester als het gaat om beter worden als manager. Door dagelijks op de werkvloer situaties mee te maken, groei je als leidinggevende. Of je nu een lastig gesprek voert of een teammeeting leidt, elke ervaring draagt bij aan je ontwikkeling. Probeer vooral actief te luisteren naar je team en leer van de verschillende perspectieven die jouw medewerkers inbrengen. Dit geeft je niet alleen nieuwe inzichten, maar versterkt ook de band met je team.

Om feedback vragen

Om feedback vragen is ontzettend waardevol als het gaat om beter worden als manager. Het kan soms spannend zijn om te vragen wat anderen van je vinden, maar de inzichten die je krijgt zijn goud waard. Tegelijkertijd laat je daarmee aan je team zien dat je hun mening serieus neemt en dat je je inzet op groei en ontwikkeling. Plan regelmatig feedbacksessies in. Neem deze feedback ter harte, maar houd in gedachten dat je ook je eigen koers kunt varen. Zo bouw je wederzijds vertrouwen op en toon je dat je niet bang bent om te veranderen en te verbeteren.

Werken aan je leiderschapsvaardigheden

Werken aan je leiderschapsvaardigheden hoeft niet ingewikkeld of saai te zijn. Eigenlijk is het een continu proces dat je op een informele manier kunt integreren in je dagelijkse routine. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van boeken over leiderschap, volgen van webinars of gewoon een goed gesprek met een ervaren collega. Je hoeft niet alles meteen perfect te doen; fouten maken hoort erbij en is een natuurlijk onderdeel van het leerproces.

Empatischer worden

Empathie ontwikkelen kan een game-changer zijn in je rol als manager. Begin klein door tijdens meetings oprechte interesse te tonen in je collega's door bijvoorbeeld te vragen hoe het met hen gaat, en echt naar hun antwoorden te luisteren. Hierdoor bouw je niet alleen een band op, maar creëer je ook een inclusieve werksfeer waar mensen zich gewaardeerd en gehoord voelen. Wanneer je je kunt verplaatsen in de schoenen van een ander, zie je uitdagingen vanuit een nieuw perspectief en maak je betere, meer weloverwogen beslissingen voor het team.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.