Hoe regelmatig dakonderhoud enorme kosten kan voorkomen voor bedrijven

3 september 2024 15:48

Hoe regelmatig dakonderhoud enorme kosten kan voorkomen voor bedrijven

Wanneer je een eigen bedrijf hebt met een kantoorpand, dan is het wel verstandig om die goed te onderhouden. Ook als je een bedrijf hebt in vastgoed is het verstandig om je vastgoed eens goed onder de loep te nemen. Zo zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden als je eigenaar bent van een pand, of het nou een kantoor is of een pand dat je verhuurt. Vooral het dak vergeten de meesten te onderhouden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hieronder lees je precies hoe regelmatig dakonderhoud enorme kosten kan voorkomen voor bedrijven in het vastgoed, maar ook voor bedrijven die een eigen pand hebben.

Dakonderhoud: wat is het precies?

Voordat we gaan kijken naar hoe het kosten kan besparen voor je bedrijf, is het natuurlijk goed om te kijken wat het precies is. Elk pand heeft natuurlijk een dak, maar dat dak kan een lekkage bevatten, of niet werken zoals het zou moeten. Mocht dit het geval zijn, dan moet je dus je dak gaan onderhouden. Het onderhouden van je dak kan bestaan uit diverse zaken. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de dakgoot, het repareren van dakpannen, inspectie van het dak en nog veel meer zaken die van belang zijn voor het onderhouden van je dak. Het is dus van belang dat dit vaker wordt gedaan, zodat je pand zonder problemen een hevige regenbui kan doorstaan, zonder enige lekkage of verstopping. Bij dakdekkersbedrijf Top Dakdekker Nederland kun je zonder problemen een onderhoudscontract afsluiten, waarmee je dus regelmatig onderhoud kunt laten uitvoeren aan je dak.

Waterschade in je pand

Mocht je toch geen dakonderhoud laten doen bij een van je panden, dan zitten hier grote gevolgen aan verbonden. Om je een inzicht te geven van de schade die je kantoor of panden op kan lopen, hebben we de gevolgen voor je op een rijtje gezet. Om te beginnen kan het zijn dat je dak niet goed is, waardoor je heftige waterschade kan oplopen in je kantoor of pand. Waterschade is natuurlijk niet prettig en al helemaal niet als je allemaal dure apparatuur op kantoor hebt staan. Zo kan het zijn dat je alles zelf moet vergoeden, of dat je maar een klein deel van de verzekering terugkrijgt.

Waterschade in een pand kost veel geld, niet alleen om het te repareren, maar ook de schade van het water is veel geld. Daarom is het verstandig om dakonderhoud te laten doen aan je pand, zodat alles meteen gerepareerd kan worden wat er aan de hand is. Mocht je namelijk te lang wachten met het onderhouden van je dak, dan krijg je dus waterschade. Pas het dus direct aan om schade te voorkomen aan je pand.

Overlast van dieren

Een ander gevolg van een niet goed onderhouden dak is dat je veel overlast kan krijgen van dieren. Dieren kunnen namelijk gemakkelijk door kieren en gaten je huis betreden via je dak. Dieren zijn niet alleen heel vervelend om in je kantoor of pand te hebben, maar ze kunnen ook serieuze overlast veroorzaken. Als een dier namelijk een goed plekje heeft gevonden in je dak, dan kan het zo zijn dat ze nesten gaan bouwen. Doordat ze die nesten aan het bouwen zijn, kan het zo zijn dat je dak extra schade oploopt, wat je natuurlijk niet wilt hebben. Het is daarom van belang dat je je dak eens goed aanpakt, zodat je je daar niet druk over hoeft te maken. Het zou namelijk zonde zijn als je dak niet goed onderhoudt en dat je daar pas achter komt als het al te laat is. Zorg dus voor een goede onderhoudsservice voor je dak en geniet van een schadevrij dak van je kantoorpand of panden van je vastgoed.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.