Hoe ontwerp je een websitestructuur op conversie?
25 oktober 2023 11:41
Wanneer we denken aan website-optimalisatie, komen vaak termen als SEO, contentstrategie en linkbuilding naar voren. Maar hoe zit het met de structuur van je website? Kan de manier waarop je je website indeelt daadwerkelijk invloed hebben op conversies? Het antwoord is een volmondig ja! Maar hoe ontwerp je een websitestructuur die gericht is op het stimuleren van conversies?
Iedereen die een website heeft, wil dat bezoekers bepaalde acties uitvoeren, of het nu gaat om het kopen van een product, het inschrijven voor een nieuwsbrief of het invullen van een contactformulier. Deze acties, ook wel conversies genoemd, zijn cruciaal voor het succes van een website. Een vaak over het hoofd geziene factor die bijdraagt aan conversie is de structuur van de website. Maar hoe ontwerp je een structuur die gebruikers moeiteloos naar conversie leidt?
De basis van websitestructuur
Voordat we dieper ingaan op conversiegericht ontwerp, moeten we eerst begrijpen wat websitestructuur eigenlijk is. In essentie verwijst de structuur van een website naar hoe de inhoud is georganiseerd en hoe pagina's onderling zijn gelinkt. Een goed gestructureerde website helpt bezoekers en zoekmachines om gemakkelijk door de site te navigeren en relevante informatie te vinden.
SEO en hosting
Bij het praten over een geoptimaliseerde kunnen we de rol van SEO niet negeren. Een belangrijk deel van SEO is de hosting van de website. Specifiek biedt managed WordPress hosting een reeks voordelen die kunnen bijdragen aan een betere conversie. Deze gespecialiseerde hostingdienst is geoptimaliseerd voor WordPress-websites en zorgt voor snellere laadtijden, verbeterde beveiliging en automatische updates. Het elimineert veel technische zorgen en maakt de website ook nog eens beter geoptimaliseerd voor SEO.
Laten we nu eens kijken naar websitestructuur gericht op conversie. Hoe doe je dat?
Gebruikerservaring voorop
Een van de belangrijkste aspecten van conversiegericht ontwerp is een focus op gebruikerservaring. Een intuïtieve navigatie, duidelijke call-to-action-knoppen en een overzichtelijke lay-out zijn allemaal essentieel. Als gebruikers moeite hebben om te vinden wat ze zoeken of niet begrijpen hoe ze een bepaalde actie moeten uitvoeren, is de kans groot dat ze afhaken zonder te converteren.
Mobiele optimalisatie
Met een toenemend aantal gebruikers dat websites bezoekt vanaf mobiele apparaten, is het van cruciaal belang dat je websitestructuur ook geoptimaliseerd is voor mobiel. Dit betekent niet alleen dat je site responsief moet zijn, maar ook dat de navigatie en structuur specifiek moeten worden afgestemd op de behoeften van mobiele gebruikers.
Duidelijke conversiepaden
Om de kans op conversies te vergroten, moet je duidelijke en logische conversiepaden op je site hebben. Dit betekent dat je vanaf elke pagina een duidelijk pad moet hebben dat bezoekers kunnen volgen om de gewenste actie te voltooien. Of het nu gaat om een eenvoudige knop of een uitgebreid formulier, zorg ervoor dat het pad naar conversie zo eenvoudig en duidelijk mogelijk is.
De structuur van een website speelt een cruciale rol bij het stimuleren van conversies. Door een focus op gebruikerservaring, mobiele optimalisatie en duidelijke conversiepaden, kun je een structuur ontwerpen die bezoekers moeiteloos leidt naar de acties die je van ze wilt. Door altijd de behoeften en verwachtingen van je gebruikers voorop te stellen en ervoor te zorgen dat elke element op je site hen helpt hun doelen te bereiken, richt je dus een site in op conversie. En vergeet niet: meten is weten! Test en evalueer regelmatig om te zien welke structurele aanpassingen de beste resultaten opleveren.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.