Hoe moet een zakelijke lunch geregeld zijn?

22 november 2022 13:14

Hoe moet een zakelijke lunch geregeld zijn?

Stel; je bent een ondernemer en wil heel graag voor je werknemers een fijne lunch organiseren. Ze hebben het verdiend en zelf heb je eigenlijk toch geen zin in de bammetjes die je vroeg in de morgen voor jezelf hebt klaargemaakt. Hoe zorg je er dan voor dat ieder krijgt wat hij wil en iedereen dus tevreden wordt en blijft? Het antwoord voor deze vraag verschilt wel wat voor iedereen, maar het komt over het algemeen wel op hetzelfde neer. Je kunt bijvoorbeeld broodjes bestellen als lunch, maar ook andere gerechten. Lees verder om te weten hoe dit moet!

Lunchgerechten bestellen die bij elk in de smaak vallen

Mensen hebben allemaal een andere smaak en hier is niks aan te doen. Daarom lijkt het in eerste instantie wel lastig om iets te vinden waar iedereen van houdt. Een goede manier om te weten te komen wat jouw personeel als lunch zou willen, is door het simpelweg te vragen! Hierdoor voorkom je fouten of misverstanden en weet je per individu wat hij of zij graag tijdens de lunch nuttigt. Wellicht zullen de meeste broodjes willen bestellen of een ander soort sandwich. Dit is zo ook nog te beschouwen als een soort teambuilding en verbeter je tegelijkertijd je relatie met iedereen!

Hoeveel kost de lunch?

Tegenwoordig ligt het normbedrag per werknemer voor een lunch of overige maaltijd in de kantine nog steeds op € 3.35 per persoon. Echter, is dit niet een getal dat je per se hoeft aan te houden als werkgever. Je kunt tenslotte toch je kosten zelf bepalen! Ondanks dit, is het alsnog sterk aangeraden om goed op het prijskaartje te letten voordat je een lunch organiseert. Broodjes kopen bij zaak A is namelijk duurder bij zaak B. Het is dus handig om te werken met een budget. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als je verlies zou draaien door het bedrag dat je uitgeeft aan de lunch zelf. Per bedrijf zal dit overigens wel wat verschillen, dus zorg ervoor dat wat je besteedt goed te doen is.

Broodjes bestellen op de zaak

Wist je overigens dat een lunch met aantoonbaar zakelijk karakter soms aftrekbaar kan zijn? Je kunt dus broodjes bestellen op de zaak! Ideaal toch? Dit kan op twee manieren: met of zonder drempel. Kies je voor met drempel, dan hanteer je een minimumbedrag van € 4.800.-, waarbij je alles boven dit bedrag mag aftrekken. Deze methode is echter niet aangeraden voor de meeste mensen, aangezien dit een behoorlijk hoog bedrag is. Daarom maken veel zzp’ers bij hun zakelijke lunch gebruik van de 80/20 regel. Dat wil zeggen dat je 80% van dit soort kosten aan kunt geven als zakelijk bij jouw aangifte inkomstenbelasting. Hierdoor kun je de drempel negeren en uiteindelijk hoef je maar 20% uit eigen zak te betalen. Dit omdat deze uitgaven kunnen tellen als zowel privé- als zakelijke kosten, aangezien je er toch zelf wel wat voordeel aan hebt. Broodjes kopen of broodjes bestellen op de zaak is daarom eenvoudig, en de meeste medewerkers zullen dit heerlijk vinden. Doen dus!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.