Het belang van een gezonde werknemer en hoe stimuleer je deze?

20 juli 2023 11:55

Het belang van een gezonde werknemer en hoe stimuleer je deze?

Wanneer we het hebben over een succesvol bedrijf, is het hebben van gezonde werknemers van groot belang. Een gezonde werknemer is niet alleen fysiek fit, maar heeft ook een positieve geestelijke gesteldheid. Dit draagt niet alleen bij aan een verhoogde weerstand en dus minder verzuim, maar zorgt ook voor een verhoogde productiviteit op de werkvloer. Het is daarom dus ook ontzettend belangrijk om te zorgen dat je werknemers gezond zijn en deze ook te stimuleren. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je aan de hand van een aantal praktische, maar wel handige voorbeelden, die ook jij direct binnen je eigen bedrijf kunt toepassen.

Gezondheid als investering

Gezonde werknemers vormen het fundament van een productieve en succesvolle organisatie. Het beschermen en bevorderen van de gezondheid van werknemers moet dan ook gezien worden als een investering in het bedrijf zelf. Door de gezondheid van werknemers te stimuleren, kan een bedrijf profiteren van diverse voordelen, zoals een hogere productiviteit, lager ziekteverzuim en een verbeterde sfeer op de werkvloer. Het is dus aan jou als werkgever om ervoor te zorgen dat je werknemer zich zowel fysiek, als mentaal prettig voelt.

Zorg voor gezonde voeding

De juiste en gezonde voeding is van belang voor het welzijn van je personeel. Heb je een bedrijfskantine voor het personeel, dan is het belangrijk dat te zorgen voor gezonde maaltijden en tussendoortjes. Biedt bijvoorbeeld gratis fruit aan even stimuleer ze door het slikken van multivitaminen of visolie. Multivitaminen en visolie kopen voor je werknemer is in aanvulling op gezonde voeding dus zeker iets om over na te denken. Door het wel ter beschikking te stellen, kunnen je werknemers er zelf voor kiezen of ze het wel of niet willen nemen.

Zorg voor een gezonde werkomgeving

Naast gezonde voeding, is ook het creëren van een gezonde werkomgeving van belang om de gezondheid en het welzijn van werknemers te bevorderen. Dit kan worden gedaan door te zorgen voor ergonomische werkplekken, waarbij de nadruk ligt op comfort en goede lichaamshouding. Daarnaast is voldoende daglicht op je werkplek van groot belang, aangezien dit de productiviteit en het welzijn van werknemers kan verbeteren. Het stimuleren van regelmatige pauzes en beweging is ook belangrijk, omdat dit de kans op lichamelijke klachten vermindert en de bloedsomloop en concentratie bevordert. Je zult zien, dat wanneer je zaken serieus neemt, zowel de productiviteit als het ziekteverzuim daalt.

Stimuleer je werknemers om te bewegen

Het aanmoedigen van een lichaamsbeweging door de werkgever naar de werknemers toe is een belangrijk aspect van het bevorderen van een gezonde werkomgeving. Werkgevers kunnen verschillende initiatieven nemen om hun werknemers te stimuleren om actief te blijven. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van fitnessabonnementen, sportieve evenementen of het organiseren van lunchwandelingen. Daarnaast kunnen bedrijven de betrokkenheid van werknemers vergroten door een gezonde levensstijl te promoten en bewustzijn te creëren over het belang van regelmatige lichaamsbeweging. Voel je je nu wat minder sterk, dan kun je ook ORS innemen. Om te bepalen wat de beste ORS is voor jouw klachten is het belangrijk exact in kaart te brengen waar je de meeste problemen ervaart.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.