Hebben cryptomunten een toekomst?

10 augustus 2022 09:24

Hebben cryptomunten een toekomst?

Dit jaar is er een hoop gebeurd op de cryptomarkt. De koersen fluctueerden flink, maar inmiddels stabiliseert het zich weer wat. Het minen van cryptomunten heeft impact op het milieu en de kans dat Bitcoin ooit als betaalmiddel wordt gebruikt is klein. Heeft Bitcoin wel een toekomst? Het is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt. Daarover lees je meer in dit artikel. 

Kunnen cryptomunten worden gebruikt als betaalmiddel?

Geld verandert in de loop van de tijd. De mensheid stapte over van het ruilen van spullen op munten en daarna op papiergeld en weer later betaalden we met onze bankpas. De volgende stap lijken cryptomunten zoals Bitcoin te zijn. Cryptomunten worden door steeds meer mensen geadopteerd. Toch is de cryptomarkt erg volatiel. Hierdoor lijken cryptomunten op dit moment minder geschikt als betaalmiddel.

De toekomst ziet er goed uit

Omdat steeds meer mensen cryptocurrency gebruiken lijkt het erop dat crypto ook in de toekomst relevant blijft. Het is lastig om de toekomst te voorspellen. Doordat de aandacht voor cryptocurrency groter is, komen er meer en meer maatregelen vanuit de overheid om de markt te reguleren. Toch is digitaal geld de toekomst. Steeds meer landen zijn bezig met de ontwikkeling van digitaal geld. Het is lastig om te bepalen welke cryptomunt de potentie heeft om groot te worden. 

De Belastingdienst

Steeds meer mensen bezitten cryptomunten, dat betekent dat ook dat de Belastingdienst betrokken raakt bij cryptomunten. Cryptobeurzen in Nederland moeten hun klanten registreren en verifiëren met hun identiteitsbewijs. De beurzen zijn in het bezit van de NAW gegevens van hun klanten. De kans is groot dat de Belastingdienst ook op de hoogte zijn van je crypto bezittingen. Het is belangrijk om je cryptomunten bij de Belastingdienst aan te geven. Je geeft hierbij de waarde op 1 januari in het jaar van de aangifte op. Tel de waarde van alle cryptomunten op en vul het bedrag in bij de aangifte. Geef je cryptomunten niet op dan kan dat je een boete opleveren. 

NFT’s

Dit jaar werden NFT’s populair. NFT’s zijn digitale eigendomscertificaten die gekoppeld zijn aan een digitaal object. Dit kunnen tekeningen, teksten of gif’s zijn. Met behulp van NFT’s kun je bijvoorbeeld ook muziek uitbrengen. NFT’s kunnen worden gekoppeld aan allerlei digitale producten.

Stablecoins 

Als we het hebben over cryptomunten als betaalmiddel dan zijn stablecoins interessant. Stablecoins worden gekoppeld aan fiatgeld zoals de dollar en de euro. Hierdoor is het wel mogelijk om deze munten als betaalmiddel. Een goed voorbeeld hiervan is Tether, die gekoppeld is aan de dollar. Omdat de Bitcoin koers erg kan fluctueren is Bitcoin minder geschikt als betaalmiddel. 

Welke cryptomunten hebben de toekomst?

De cryptomunten met de meeste potentie zijn op dit moment: Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu, Cardano, Polkadot, Stellar en Fantom. Deze munten zijn stabiele projecten en er wordt veel aan doorontwikkeld. Om te bepalen welke crytomunten het beste bij jou past kun je het beste de verschillende projecten goed bekijken en de berichten vanuit het development team onderzoeken. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.