Handige tips om tijd te besparen als ondernemer

15 augustus 2024 10:20

Handige tips om tijd te besparen als ondernemer

In de regel zijn ondernemers drukke mensen. Ze doen graag alles zelf en daardoor komen ze nog wel eens tijd tekort. Maar zelfs voor de koppigste zelfstandigen zijn er manieren om tijd te besparen en toch nog alles in de hand te houden.

Het stellen van prioriteiten

De tip om prioriteiten te stellen ligt misschien nogal voor de hand. Maar het gaat regelmatig mis. Maak voor elke dag bijvoorbeeld een lijstje op. Zorg er ook voor dat je de belangrijkste taken eerst uitvoert en de dag daarmee begint. Want voor je het weet is het alweer uren later en heb je alleen wat randzaken uitgevoerd.

Automatiseren als dat mogelijk is

Een ouderwetse, papieren agenda past eigenlijk niet meer bij deze tijd. Helemaal niet nu veel afspraken zich online afspelen. Een digitale agenda koppel je eenvoudig met je e-mail en communicatiediensten zoals Google Meet en Microsoft Teams. Het is ook erg handig om je facturen via een programma te schrijven. Je hoeft dan niet steeds alle gegevens in te vullen en op alle cijfertjes te letten. Het is geen geheim dat de meeste ondernemers administratieve rompslomp het vervelendste onderdeel van hun werk vinden. Mede daarom is het opmaken van facturen automatiseren een uitstekende manier om tijd te besparen.

Let op je gezondheid

Soms lijkt het alsof aan één stuk doorwerken de beste resultaten oplevert. Helaas klopt dat niet. Zeker op de lange termijn is het veel beter om regelmatig te pauzeren. Het geeft je hersenen de kans om even tot rust te komen. Even later ga je weer met hernieuwde energie aan de slag en vind je de inspiratie waar je naar op zoek was. Zo’n pauze hoeft helemaal niet lang te duren, een kwartiertje is al genoeg. Het geeft je ook meteen de gelegenheid om uit je stoel op te staan en even te bewegen. Dat is ook positief voor je gezondheid, want de hele dag in dezelfde houding zitten en je spieren amper gebruiken is niet goed voor je lichaam.

Afleidingen zoveel mogelijk beperken

In de moderne maatschappij zijn we snel afgeleid door onze smartphones. Zet meldingen van minder belangrijke applicaties uit. Let er wel op dat je geen belangrijke telefoontjes en berichten mist. Er zijn speciale applicaties die je daarbij helpen.

Kies voor professioneel transport

Als je echt druk bent, zit je niet te wachten op een lange reis. Want tijdens het besturen van een auto is het onmogelijk om ook met je werk bezig te zijn. In het openbaar vervoer aan de slag gaan is meestal ook niet optimaal. Je zit niet in een rustige ruimte aan een bureau en de concentratie vinden is lastig. In plaats daarvan word je steeds afgeleid door van alles en nog wat om je heen. Dan bestaat er ook nog de kans dat je een meerdere malen moet overstappen en nog een stuk moet lopen om je bestemming te bereiken. Alles bij elkaar opgeteld kost reizen met het openbaar vervoer veel tijd. Vergeleken met zelf rijden of gebruik maken van treinen en bussen is een persoonlijke chauffeur veel prettiger. Een bestuurder brengt je van deur tot deur. Ondertussen zit jij op je gemak achterin en ben je desgewenst lekker aan het werk terwijl je onderweg bent. Op Stuur Chauffeurs vind je betaalbare en betrouwbare bestuurders voor professionals.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.