Gouden greep

3 juli 2024 08:00

Gouden greep

Tijdens het volgen van de trainingen bij opleidingsinstituut House of Coherence werd haar roeping al duidelijk. Andrea is een ondernemingscoach in hart en nieren. Zij coacht niet alleen de ondernemer, maar neemt de gehele onderneming mee in haar vizier. Alles hangt immers samen: de manier waarop je met leveranciers en partners samenwerkt, hoe je de dagelijkse activiteiten in het licht houdt van toekomstig marktperspectief, welk leiderschap gewenst is en hoe je het human capital van jouw bedrijf kunt laten excelleren. Dit alles doet zij volgens het Coherence gedachtegoed. Wat aanvankelijk een vage term leek, blijkt in de praktijk een gouden greep.

Andrea is gecertificeerd voor het verzorgen van Coherence trainingen. Diverse groepen zijn inmiddels succesvol afgezwaaid en een aantal deelnemers volgde al een vervolgtraining. Met een certificaat op zak kunnen zij nu zelf een stevig fundament onder hun onderneming aanbrengen en meerwaarde toevoegen.

80% kostendekking door SLIM-regeling

Erkenning vanuit het Ministerie van SZW kwam er vorig jaar, toen bleek dat een strategisch traject van Boeijend Ondernemen in aanmerking komt voor subsidie vanuit de landelijke SLIM-regeling. Een aantal bedrijven vroeg met succes de SLIM-subsidie aan en gebruikte deze voor een strategisch ontwikkeltraject. Andrea: “Dat was een SLIMme zet van hen. Met behulp van deze subsidie hebben zij nu een stevig HR-plan op basis van een 1000-dagenplan en een gefundeerde visie voor de toekomst, terwijl het rijk 80% van de kosten dekt.” Op 2 september 2024 opent het laatste tijdvak voor het aanvragen van de SLIM-regeling.

De Startversneller voucher t.w.v. € 1.000,- voor coaching en opleiding

Een andere belangrijke opsteker is het feit dat Andrea nu ook toegevoegd is aan de coach pool van De Startversneller, het provinciale ondersteuningsprogramma voor startende ondernemers in Gelderland en Overijssel. Daarmee kunnen ondernemers onder bepaalde voorwaarden een voucher aanvragen en bij Boeijend Ondernemen verzilveren.

Dat verzilveren kan in de vorm van businesscoaching, maar ook de ondernemers- en leiderschapstrainingen kwalificeren hiervoor. “De tegemoetkoming in de kosten van € 1.000,- voor de coaching en voor hetzelfde bedrag voor een opleiding is een fijne steun in de rug voor starters”, aldus Andrea.

Meer over training en coaching van Boeijend Ondernemen en de subsidiemogelijkheden daarvoor lees je op www.boeijend-ondernemen.nl.

Tekst: Alet Roesink // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.