Eiffel biedt springplank voor young professionals in energiemarkt

20 oktober 2022 10:53

Eiffel biedt springplank voor young professionals in energiemarkt

Consultancy- en interim-dienstverlener Eiffel heeft een speciaal talentprogramma voor de energiemarkt. Het programma is samen met partners in de keten opgezet, waarbij professionals van onder meer energiebedrijven en netbeheerders masterclasses krijgen. “Zo spelen we in op de groeiende vraag naar hoogopgeleide professionals in de wereld van de energietransitie.”

In september is de vijfde lichting talenten opgeleid en zijn ze allemaal gestart met een eerste opdracht bij een van de opdrachtgevers.

Vraag naar medior professionals

“Ons programma is een springplank voor afgestudeerd talent, zodat ze kunnen doorgroeien naar de middenlaag van organisaties. We zien al jaren dat juist in de energiesector veel vraag is naar medior professionals, en dat neemt alleen maar toe. Iedereen staat te springen om mensen met gerichte ervaring in bijvoorbeeld de energietransitie”, constateert Martin Wolfswinkel, directeur van de business unit Energie & Transitie.

“Er is een enorm tekort aan goed geschoolde mensen, maar het gaat veel verder dan dat”, legt hij uit. “Als we de energietransitie willen laten slagen, is er in de komende jaren in alle lagen van organisaties mankracht nodig. Met onze recruitmenttak kunnen we natuurlijk professionals uit de markt aantrekken, maar omdat iedereen in de energiesector al in diezelfde vijver talent zoekt, is dat niet voldoende. Wij richten ons dan ook op slimme schoolverlaters die maatschappelijk graag impact willen maken. Zo leiden we het toekomstige potentieel voor de energiesector zelf op.”

Frisse blik

Flore de Kort maakte deel uit van de eerste lichting van het talentprogramma. “Ik heb de energiewereld in die eerste dagen meteen goed leren kennen. Je ontdekt dankzij de diversiteit aan gastsprekers wat de samenhang is tussen alle spelers op de markt, en hoe het zit met wetgeving. Ik begon meteen na mijn studie bedrijfskunde en het programma sloot echt naadloos aan.” “Intussen heb ik bij een netbeheerder en een meetbedrijf gewerkt, en werk ik bij een energeleveancier. Je doet bij verschillende partijen in de sector ervaring op. Via Eiffel maak je heel snel de benodigde kennis eigen. Je komt ergens binnen met een frisse blik, en doet altijd een stapje extra voor je opdrachtgever. Bovendien kun je sparren met collega’s. Dat is prettig in zo’n complexe markt.”

Bijdragen aan een duurzame samenleving

Ze ziet een mooie toekomst voor zichzelf in de energiesector. “Het is een heel innovatieve markt. Er moet ook nog heel veel gebeuren in de energietransitie. Dat maakt het interessant om in deze sector te werken.”

“Ik hoop een flinke hoeveelheid ervaring op te kunnen doen. Tijdens mijn studie dacht ik er niet zo concreet aan, maar ik wil echt wat bijdragen aan een duurzame samenleving. Dat ik dat bij een tof, vernieuwend en mensgericht bedrijf als Eiffel kan doen, maakt het alleen maar mooier.” 

EIFFEL
Meander 1061, 6825 MJ Arnhem
Telefoon 088 045 67 89
E-mail info@eiffel.nl
www.eiffel.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.