Een veilige werkplek: meet het en maak bespreekbaar

23 november 2023 16:35

Een veilige werkplek: meet het en maak bespreekbaar

Regelmatig komen er in de media schandalen van grensoverschrijdend gedrag, iets dat je als organisatie zeker niet wil en bij voorkeur wil voorkomen. De impact van ongewenst gedrag voor mens en organisatie is groot. Ruim twee miljoen incidenten van ongewenste omgangsvormen per jaar zorgen voor enorme directe en indirecte (financiële en imago) schade.

Een sociaal- en psychologisch veilige werkomgeving kan dit voorkomen en zorgt ervoor dat werkgeluk toeneemt, er minder verzuim is en medewerkers het beste in zichzelf naar boven kunnen halen om de resultaten van de organisatie te realiseren.

Dé thermometer voor sociale- en psychologische veiligheid van uw organisatie

Met onze betrouwbare en eenvoudige scan meet u hoe (on)gewenst gedrag, integriteit, vertrouwen en sociale veiligheid wordt ervaren binnen uw organisatie. Gaat alles goed? Uitstekend! Komen er uit de scan zorgen aan het licht? Dan is het uiteraard aan uw organisatie wat u daar precies mee doet. Maar voorkomen is beter dan genezen…

Waarom de Your Safe Workspace Scan?

De Your Safe Workspace Scan brengt in beeld wat de medewerkers ervaren op het gebied van de Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) zoals vormen ongewenst gedrag, vertrouwen, integriteit en sociale veiligheid met o.a.:

  • Uitgebreide, objectieve vragenlijst met 50 vragen over 10 onderwerpen
  • Gegarandeerde anonimiteit voor de deelnemers
  • Ontzorgde uitvoering door YSW met een beveiligde digitale link en omgeving
  • Heldere rapportage met de uitkomsten per item en vraag

Het vervolg op de scan: het goede gesprek in teams

Een interessant vervolg op de Scan is de tool van Your Safe Workspace om PSA-thema’s (en uitkomsten scan), vertrouwen en integriteit(dilemma’s) in teams te bespreken. Om zo te komen tot een effectievere samenwerking gebaseerd op vertrouwen en daarmee een verbetering van de organisatie is. De tool heeft interessante content om onder leiding van een in- of externe gespreksleider het open en vertrouwelijke dialoog te voeren en afspraken te maken met het team.

Investeer in uw human capital

De standaard vragenset.van de Your Safe Workspace scan is al beschikbaar vanaf 10 personen voor 69,50 excl. BTW per deelnemer. Met de Your Safe Workspace Scan werkt u proactief aan een veilige en vertrouwde werkplek voor uw medewerkers. Als werkgever laat u zien dat u dit aantoonbaar serieus neemt en in de huidige tijd van arbeidsmarktkrapte kunt u zich ook hierin onderscheiden.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak?

Bel Henriette Wijnen, adviseur Your Safe Workspace op 06-38 45 11 62.

U vindt ook meer informatie op de website: www.yoursafeworkspace.com of stuur een email naar info@yoursafeworkspace.com.

Wilt u ook voor iedereen een veilige werkomgeving waarin respect, samenwerking en vertrouwen voorop staan? Dan horen we horen graag van u.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.