Een eigen webwinkel beginnen was nog nooit zo eenvoudig!

4 oktober 2024 14:13

Een eigen webwinkel beginnen was nog nooit zo eenvoudig!

Je leest het goed. Een eigen webwinkel beginnen was nog nooit zo eenvoudig. Vandaag de dag zijn er namelijk allerlei software beschikbaar die je in staat stellen binnen slechts enkele muisklikken, zonder codeerkennis in huis te hebben, een heuse eigen webwinkel in elkaar te flansen. Dat dit alles geen enkele codeerkennis meer vereist is al super, natuurlijk, maar dat je tegenwoordig ook nog eens zo goedkoop aan een domeinnaam en hosting kunt komen, zoals bijvoorbeeld via one.com WordPress hosting, is bijna schrikbarend te noemen. 

Beginnen met het vastleggen van een goede domeinnaam

Voordat je begint met het opzetten van je eigen webwinkel, is het wel zo handig een goede, pakkende domeinnaam vast te leggen die past bij de producten en/of diensten die je wilt gaan aanbieden. Je kunt vaak vrij goedkoop aan een domeinnaam komen, bijvoorbeeld via one.com, voor slechts een paar euro. Ook kun je daar gelijk een hostingpakket aanschaffen en deze koppelen aan je domeinnaam. 

Tijdens het vastleggen van je domeinnaam, wil je idealiter een naam kunnen registreren die zo kort en krachtig mogelijk is. Dit klinkt vaak niet alleen beter, maar zorgt ook voor een verhoogde kans hoger te komen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, Bing en Duck Duck Go. Hoger komen in de zoekresultaten resulteert uiteraard automatisch in meer bezoekers en dus meer potentiële klanten, omzet en winst. 

Een Content Management Systeem (CMS) installeren

Wanneer je eenmaal een pakkende domeinnaam geregistreerd hebt en hier een webhostingpakket aan gekoppeld, kun je beginnen met het installeren van een zogenoemd Content Management Systeem, ook wel afgekort tot CMS. 

Dit klinkt in eerste instantie wellicht lastig, maar het is vaak een kwestie van slechts op een enkele knop drukken op de site waar je je domeinnaam hebt geregistreerd en hosting gekoppeld. Doorgaans kiezen de meeste beginnende internetondernemers voor een eenvoudig en beginnervriendelijk CMS zoals WordPress, Shopify of Joomla. In het geval van WordPress verkiezen de meesten de WooCommerce plug-in voor het bouwen van een eigen webwinkel. 

Producten en/of diensten toevoegen aan je webwinkel

De volgende stap is het toevoegen van producten en/of diensten aan je webwinkel. Dit gaat vrij eenvoudig, maar kan wel een proces zijn waar aardig wat werk in gaat zitten. Uiteindelijk is het maar net hoe gedetailleerd je te werk wilt gaan. Zo kun je eenvoudig producten uploaden en een prijs voor deze producten instellen of er juist voor kiezen uitgebreide productinformatiepagina’s te schrijven. 

Een betaalsysteem installeren

Het is natuurlijk wel zo handig als klanten kunnen afrekenen op je eigen webwinkel. Om deze reden is het essentieel een betaalsysteem te installeren zodat je iDEAL-, PayPal-, en creditcardbetalingen aan kunt nemen. De meeste beginnende internetondernemers gebruiken hiervoor de Amerikaanse dienst Stripe

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.