Duurzame tips voor winkeliers in 2024

23 juli 2024 10:02

Duurzame tips voor winkeliers in 2024

Als winkelier met een fysieke winkel heb je het in 2024 niet gemakkelijk. Veel mensen kopen hun producten tegenwoordig immers online. Toch blijkt wel uit onderzoeken dat veel mensen gehecht zijn aan fysieke winkels en een levendige winkelstraat. Dus als je interessante producten verkoopt, of je winkel aantrekkelijk indeelt, dan is de kans groot dat je nog voldoende klandizie hebt in 2024 en in de toekomst.

Maar dan is het alsnog handig om als winkelier te verduurzamen, aangezien je daarmee bijdraagt aan een beter klimaat en vanzelfsprekend een gunstigere energierekening, zodat je minder vaste lasten hoeft te betalen. Maar aan welke duurzame tips heeft de winkelier in 2024 echt iets? Dat lees je in dit artikel.

Koop papieren draagtassen in

Gebruik je als winkelier nog plastic draagtassen voor het inpakken van spullen? Dan doe je er goed aan om dit zo snel mogelijk te veranderen en ze in te wisselen voor papieren draagtassen. Papieren draagtassen brengen namelijk gigantisch veel voordelen met zich mee en daarom zie je ze ook steeds vaker terug in winkels. In de eerste plaats bedien je je klanten er op een optimale manier mee. Ze zijn over het algemeen namelijk erg sterk, dus de kans dat de zak scheurt is relatief klein waardoor je geen boze klanten krijgt.

Verkoop je in je winkel voedsel? Ook dan zijn ze ideaal, aangezien ze geen schadelijke chemicaliën afgeven en dat doen plastic tassen natuurlijk wel. En de belangrijkste reden: papieren tasjes zijn biologisch afbreekbaar en daarom een stuk milieuvriendelijker dan plastic tassen.

Openingstijden heroverwegen

In principe is het een simpele rekensom: hoe langer je open bent, hoe meer energie er wordt verbruikt. Daarnaast moet je dan natuurlijk zelf ook in de winkel staan of iemand daarvoor inhuren. Veel winkeliers willen standaard elke dag open zijn en dat is ook wel logisch, want je wilt geen klanten missen.

Maar als het sommige periodes niet heel druk is, dan is het misschien verstandig om de openingstijden van je winkel te heroverwegen. Op die manier houd jij meer tijd over en bespaar je ook op de energierekening. Uiteraard is het wel relevant om duidelijk te zijn over je openingstijden en goed te onderzoeken wanneer je de minste klandizie hebt.

Slimme apparaten gebruiken

Je hebt ongetwijfeld van het fenomeen smarthome gehoord. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om hun interieur te voorzien van slimme apparaten. Niet alleen voor het gemak, maar ook omdat ze op die manier energie kunnen besparen. Denk bijvoorbeeld aan lichten die automatisch uitgaan. Als winkelier doe je er ook goed aan om dergelijke apparaten te gebruiken. Het is aanvankelijk een investering, maar uiteindelijk krijg je er veel voor terug en bovendien kun je de zakelijke investeringen meestal aftrekken van je winst.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.