Dit zijn de voordelen van LED TL verlichting voor je bedrijf

30 mei 2024 10:04

Dit zijn de voordelen van LED TL verlichting voor je bedrijf

Begin je net met ondernemen of ben je van plan om met je bestaande bedrijf te verhuizen naar een nieuw pand? Bij het (her)inrichten van je bedrijfspand kom je er altijd achter dat goede verlichting een cruciale rol speelt. Genoeg verlichting zorgt immers voor een veilige en prettige werkomgeving.

Daarom is het raadzaam om goed te kijken naar de keuze voor de juiste verlichtingsoplossing. Dit kan namelijk een aanzienlijke invloed hebben op de totale kosten, het welzijn van je medewerkers en het duurzame karakter van je bedrijf. Met LED TL verlichting, zoals een LED TL buis, zit je goed. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen ervan voor je bedrijf.

LED TL verlichting is duurzame verlichting

Hoewel er veel voordelen zijn te vinden aan LED verlichting is het grootste voordeel de energie-efficiëntie die erbij komt kijken. LED lampen gebruiken namelijk tot 80% minder energie dan traditionele gloeilampen. Nu steeds meer bedrijven bezig zijn met het verduurzamen van hun onderneming is zo’n simpele verandering als deze erg mooi meegenomen. Het enige wat je hoeft te doen, is alle lampen vervangen met LED.

Met LED verlichting hoef je namelijk veel minder energie te verbruiken, wat automatisch minder impact heeft op het milieu. Daarbij zetten dit soort lampen een groter percentage van de energie die ze verbruiken om in licht in plaats van warmte. Indirect heeft het dus ook invloed op de temperatuurregulering in kantoorruimtes en op werkplekken, omdat je minder snel een airco hoeft te gebruiken.

Geld besparen met behulp van LED verlichting op kantoor

Daar komt automatisch bij kijken dat energie besparen op de werkvloer betekent dat je minder geld kwijt bent aan je zakelijke energierekening. Je zakelijke energierekening is gewoonweg een stuk minder hoog wanneer je minder energie nodig hebt. Een voorbeeld: vervang je een gloeilamp van 60 watt met een LED lamp van 10 watt, dan profiteer je van evenveel licht zonder de extra kosten.

Zo’n LED lamp heeft namelijk minder energie nodig. Hiermee bespaar je een aanzienlijk bedrag per jaar; helemaal wanneer je alle verlichting op de werkvloer vervangt met LED. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat LED minder lichtopbrengst heeft, want dat is zeker niet het geval. Met LED TL buizen kun je verschillende ruimtes voldoende verlichten zodat er veilig en productief gewerkt kan worden.

LED verlichting heeft langere levensduur dan andere lampen

Veel mensen weten wel dat LED minder energie verbruikt, maar hebben geen idee dat dit soort lampen op de zaak ook nog eens veel langer meegaan dan traditionele verlichting. Waar een gloeilamp gemiddeld maar zo’n 1.000 uur mee kan gaan en een spaarlamp zo’n 7.500 branduren heeft, heeft een LED lamp maar liefst 25.000 tot 50.000 branduren. Een LED lamp hoef je dus veel minder vaak te vervangen dan een gloeilamp of spaarlamp.

Je bent dus minder geld kwijt aan LED verlichting, omdat je deze lampen minder vaak hoeft te vervangen. Wat dat betreft heb je dus ook weer een flinke besparing te pakken voor je zakelijke uitgaven. Wel goed om te weten, is het feit dat een LED lamp in aanschaf iets meer geld kost dan een spaar- of gloeilamp. Omdat dit soort lampen echter veel langer mee kunnen gaan, ben je in verhouding nog steeds voordeliger uit.

Veilige werkomgeving door minder warmteontwikkeling

Kort samengevat kun je met LED verlichting op kantoor in ieder geval veel geld én energie besparen. Daarnaast zijn er nog enkele voordelen op te merken. LED lampen produceren bijvoorbeeld veel minder warmte dan gloeilampen of spaarlampen. Zoals je hierboven kunt lezen, kan dat leiden tot extra besparingen op koeling zoals de kosten van een airconditioning. Daardoor ben je minder geld kwijt aan klimaatbeheersing op de werkvloer.

Daarnaast betekent dit dat LED lampen zorgen voor een veilige werkomgeving, juist door het feit dat de lampen niet warm of heet worden. Terwijl een traditionele lamp het grootste deel van de energie omzet in warmte, zet een LED TL buis bijna alle energie om in licht. Dat zorgt ervoor dat de lamp zelf veel koeler blijft tijdens het gebruik ervan. Daardoor is de kans op het veroorzaken van brand of het risico op verbrandingen veel minder groot.

Kortom: de overstap naar LED verlichting, zoals een LED TL buis, op kantoor biedt zowel financiële voordelen als voordelen die te maken hebben met een duurzamere wereld en een veilige werkomgeving. Door dergelijke besparingen kunnen de initiële investeringen in LED verlichting vaak binnen enkele jaren worden terugverdiend, waarna je gedurende de levensduur van de lampen kunt blijven profiteren van voordelige, veilige én duurzame verlichting.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.