Dit is waarom Skechers sneakers populairder dan ooit zijn

20 augustus 2024 13:28

Dit is waarom Skechers sneakers populairder dan ooit zijn

Heb je al gehoord van het merk Skechers? Deze maker van zeer comfortabele schoenen wint almaar aan populariteit. In dit artikel bekijken we waarom de schoenen van deze ondernemer steeds vaker verkocht worden en vertellen we meer over het merk zelf. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de collectie.

Over Skechers

Het is een van de weinige merken die het is gelukt schoenen te maken, die met veel plezier door jong en oud worden gedragen. Van fonkelende kinderschoenen tot stoere damesschoenen en robuuste herenmodellen. Skechers zelf is ontstaan in Amerika, om precies te zijn in Californië. Aan de andere kant van de oceaan is het merk al enorm populair en is het zelfs een van de drie grootste schoenenmerken van de States.

Het begon allemaal in 1992, met casual schoenen voor mannen. De uitstraling van deze schoenen was stoer, met een rauw randje. Toen de onderneming ook vrouwen en kinderschoenen ging ontwikkelen, werd het echt een sportief merk. Inclusief bekende sporters die maar wat graag het schoenenmerk vertegenwoordigden. Niet alleen atleten hebben zich verbonden aan Skechers, ook beroemdheden zoals Snoop Dogg en Ringo Starr zijn samenwerkingen aangegaan.

Tegenwoordig worden de Amerikaanse schoenen ook steeds populairder in ons eigen land en is het zelfs een van de meest gewilde merken bij kwaliteitswinkels als Donelli. Een van de belangrijke reden achter deze populariteit is de milieubewuste keuzes die dit merk maakt. Zo gebruiken ze gerecyclede materialen voor hun schoenen en werken ze samen met The Nature Conservancy. Een milieuorganisatie die ze sponsoren, ter bescherming van de natuur.

De schoenen

Nu je wat meer weet over het merk en hun idealen, is het natuurlijk tijd voor de schoenen zelf. Skechers staan bekend als zeer comfortabele schoenen, aangezien dit hun belangrijkste speerpunt is. Dit komt onder andere door de zeer verende zolen, in combinatie met ademende materialen. Zo lijkt het een beetje alsof je op de wolken loopt.

Toch zijn de schoenen zeer fraai om te zien en heb je als klant tegenwoordig keuze uit allerlei verschillende modellen en kleuren. Het is al lang niet meer het stoere mannen-merk waarmee ze een dertigtal jaren geleden zijn gestart.

De (nieuwe) collectie

Skecher brengt regelmatig nieuwe collecties uit, die aansluiten op de trends van het seizoen. Echter blijven ook de “oudere” modellen verkopen en zijn er behoorlijk wat klassiekers die populair blijven. De algehele uitstraling van de nieuwe collectie is neutraal, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van rustige kleuren en weinig contrast. In tegenstelling tot de zeer frisse en gekleurde zomer modellen, die ongetwijfeld de aandacht trekken. Denk aan vrolijke patronen en schoenen waarvan ook de zool dezelfde kleur heeft als de schoen zelf.

Skechers is dus een perfect merk om je eigen stijl uit te dragen, terwijl je geniet van schoenen die ademen en daardoor extra prettig lopen. Over de zool kunnen we niet veel anders zeggen dan dat je deze echt geprobeerd moet hebben, om het loopcomfort te ervaren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.