Derksen Verhuizingen 125 jaar!

13 december 2023 11:07

 Derksen Verhuizingen 125 jaar!

Als je naar de vitaliteit, de frisheid en de jeugdigheid van het bedrijf kijkt, zou je het niet zeggen, maar toch is het waar: dit jaar viert Derksen Verhuizingen B.V. zijn 125-jarig bestaan. Geen geringe prestatie! Wij spraken met directeur Harold Hofman over de historie van het bedrijf, en vroegen hem meteen naar de toekomst. Want hoe belangrijk een rijke geschiedenis ook is, bij Derksen kijken ze graag vooruit.

“Het bedrijf Derksen bestaat sinds 1898,” vertelt Hofman. “Toen ging het nog niet echt om verhuizingen, dat kwam pas later. Oprichter J.C. Derksen hield zich in het begin vooral bezig met het transport van melkbussen van de boer naar de melkcorporaties.” Van vrachtwagens was natuurlijk ook nog geen sprake. Transport ging nog met paard en wagen. En het bedrijf zat ook nog niet in Arnhem, zoals tegenwoordig. Dat kwam in 1902, toen Derksen van Herveld naar Arnhem verhuisde.

Verhuizingen én projectinrichting

Derksen Verhuizingen B.V. leverde goed werk en groeide gestaag. Hofman: ““Na drie Derksen generaties heb ik met mijn toenmalige compagnon in 2004 het bedrijf overgenomen”. De organisatie groeide naar 25 medewerkers, diverse grote en kleinere verhuiswagens en verschillende opslagmodaliteiten. Sinds 2019 hebben Rob Hasselbach en Marijn Nieuwenhuis van de AtmR Groep een deelneming van 50%. “De zakelijke markt is sterk aan verandering onderhevig. Door de intensievere samenwerking met de AtmR Groep zijn we nog beter in staat om samen logistieke concepten te ontwikkelen. Thuiswerkplek.nl en totaaloplossingen voor diensten en producten voor grote landelijke organisaties zijn daar voorbeelden van. De combinatie is uniek in beide branches. Wij nemen eigenlijk letterlijk alles uit handen. Al doen we dat natuurlijk wel in goed overleg!”

Derksen VerhuizingenEn de toekomst?

Naar de toekomst kijkend, wordt Hofman enthousiast. “Ik zie vooral groei van de zakelijke dienstverlening. Er zullen meer expats komen, maar ook naar het buitenland vertrekken. Internationale en overzeese verhuizingen zullen blijven toenemen. We verhuren elke maand meer opslagruimten en ook de archiefopslag (en het beheer daarvan) groeit ondertussen verder”. De enige beer op de weg die Hofman ziet, is de mogelijke stagnatie als er minder gebouwd wordt. “Maar voorlopig merken we daar nog niets van. Als Nederland de komende jaren de beloofde woningen bouwt, dan valt het voor ons misschien ook nog wel mee.” «

Derksen Verhuizingen BV

International Movers and Packers
De Overmaat 39, 6831 AE Arnhem
Telefoon +31 26 32 30 320
www.derksen.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.